Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Sitra avaa terveysaiheisen pelikilpailun

Sitra on käynnistänyt Gesundheit 2013 -pelikilpailun, joka kannustaa kehittämään terveysaiheisia sähköisiä pelejä ja sovelluksia. Kilpailuaikaa on torstaihin 15. elokuuta.

Kilpailun tavoitteena on synnyttää hauskoja ja koukuttavia suomalaisia terveysaiheisia selain- tai mobiilipohjaisia pelejä, joista paras toteutus palkitaan 25 000 eurolla ja paras peli-idea 15 000 eurolla. Voittajat pääsevät myös matkalle terveysalan Health 2.0 -konferenssiin Piilaaksoon, ja lisäksi Sitra voi tehdä pelin levittämiseksi pääomasijoituksen.

”Hyvinvointia ja terveyden edistämistä on Suomessa lähestytty pitkään opetuksen ja kielteisyyden kautta: ei saa tehdä sitä, pitää tehdä tätä. Nyt kokeilemme uutta, positiivista keinoa ja yritämme koukuttaa suomalaiset edistämään terveyttään ja huolehtimaan itsestään pelien kautta”, sanoo johtaja Antti Kivelä Sitrasta.

Gesundheit 2013 -kilpailuun osallistuvan pelin pitää liittyä terveyden edistämiseen, terveyskasvatukseen tai hyvinvointiin, ja pelin on pohjauduttava lääketieteelliseen tietoon. Voittajan valitsee laaja-alainen teknologian ja peli-alan kehittäjistä, terveysalan asiantuntijoista ja aktiivisista kansalaisista koostuva tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat Kiti Müller Työterveyslaitoksesta, Tero Ojanperä Vision+:sta, Petteri Koponen Lifeline Venturesta, Tiina Zilliacus Gajatri Studiosta, Juha Tuominen Terveystalosta, kansalaisvaikuttaja Marja-Liisa Viherä ja vanhempi neuvonantaja Madis Tiik Sitrasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan pelaamisella on paljon myönteisiä vaikutuksia, jotka voivat tukea lasten ja nuorten kehitystä. Pelejä onkin hyödynnetty kouluopetuksessa, tiedonvälityksessä, terapiassa ja liikuntaan kannustamisessa. Kilpailuun osallistuvien terveyspelien kautta tavoitellaan erityisesti nuoria, ja heitä innostetaan pitämään pelien avulla itsestään entistä parempaa huolta ja omaksumaan terveet elämäntavat.

”Varsinaisia terveisiin elämäntapoihin ja terveyden edistämiseen keskittyviä pelejä ei vielä juurikaan ole, vaikka niissä nähdään paljon mahdollisuuksia ympäri maailmaa. Pelien avulla voidaan vaikuttaa elämäntapoihin ja saada ihmiset oppimaan mukavalla tavalla uusia asioita. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Games for Health järjestää jatkuvasti terveysaiheisia pelinkehittämiskilpailuja. Pelillisyydestä on hyviä esimerkkejä, kuten ensiapukoulutuksessa käytetty Avatar-sovellus, joka on tuonut jopa parempia tuloksia kuin perinteinen opetus”, sanoo asiantuntija Tapio Tuomi Sitrasta.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

TeleWellin uutuus toimii langattomana tukiasemana, gigaluokan kytkimenä ja sovittimen avulla myös mobiilikaistan reitittimenä.

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää

Graafisen käyttöliittymän synty

Graafisen käyttöliittymän historiaan sisältyy ratkaisevia oivalluksia.

Lue lisää