Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kannettava tietokone kulkee mukana myös kesälomille

Kannettavien tietokoneiden laukuista ja lisätarvikkeista tunnetun Targuksen nettikyselyn mukaan peräti 70 prosenttia suomalaisista kantaa tietokonettaan mukanaan myös kesämökille tai lomamatkalle.

Kesälomakauden kunniaksi Targuksen nettikyselyssä otettiin selvää kuinka moni malttaa pitää lomaa tietokoneen näpyttelystä. Yllättävän harvalta se tuntuu onnistuvan, sillä peräti 70 prosenttia vastaajista tunnusti ottavansa kannettavan tietokoneen mukaan kesämökille tai kesälomamatkalle.

Samassa nettikyselyssä selvisi myös, että peräti neljännes vastaajista on joskus pudottanut kannettavan tietokoneensa. Sen sijaan harvalta vastaajalta kannettava tietokone on kadonnut tai varastettu. Vain neljä prosenttia vastanneista kertoi joskus menettäneensä tietokoneensa, koska kadotti sen tai se varastettiin.

Sukupuolierot ovat näissä asioissa pieniä. Tietokoneensa pudottaneista 53 prosenttia ja kadottaneista 52 prosenttia oli naisia, kun kaikista vastaajista heitä oli 58 prosenttia.

Targuksen kannettavien tietokoneiden laukuissa käytetään useita erilaisia suojausmenetelmiä. Kaikissa laukuissa on perinteinen vaahtomuoviin perustuva suoja turvaamassa tietokonetta. Tietyissä laukkumalleissa käytetään lisäksi Targuksen kehittämiä lisäsuojauksia. APS-ilmatyynyjärjestelmä, SafePort Air Protection System, on tiheärakenteisiin ilmahuokosiin perustuva, perinteistä vaahtomuovia viisi kertaa paremmin suojaava ratkaisu.

DPS-järjestelmä, SafePort Dome Protection System on puolestaan kehitetty suojaamaan tietokonetta sivusuunnasta tulevilta iskuilta ja paineelta. SafePORT Sling Protection System on kehtomainen rakenne, joka kiinnitetään säilytystilan seinämiin. Se on valmistettu elastisesta neopreenista ja suojaa erinomaisesti tietokonetta iskuilta ja putoamisen aiheuttamilta vammoilta. Targuksen verkkosivuilla on lisätietoja suojausmenetelmistä.

Nettikysely järjestettiin Suomessa heinäkuussa 2012 ja siihen vastasi 611 henkilöä.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Huippunopea mediareititin

Huippunopea mediareititin

D-Linkin uudella DIR-857-mediareitittimellä mediatiedostojen jakaminen kotiverkossa onnistuu salamannopeasti vaikka mobiilisovelluksella.

Lue lisää

Elisa teki puhelimesta lompakon

Elisa teki puhelimesta lompakon

Yli 100 000 opiskelijaa pääsee syksyllä ensimmäisten joukossa hyödyntämään uudenlaista kontaktitonta maksutapaa.

Lue lisää

Älykäs avaimenperä

Älykäs avaimenperä

Älypuhelimeen yhteydessä oleva BiiSafe Buddy varmistaa, etteivät avaimet unohdu kotiin tai putoa huomaamatta taskusta.

Lue lisää

Nyeste

Torkun tarina

Mekaaninen herätyskello vuosimallia 1956 on syynä siihen, että torkkusi kestää yhdeksän minuuttia.

Lue lisää

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää