Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Jos Torsti ei vastaa, kysy museolta

Uusi, seitsemän museon yhteinen verkkopalvelu auttaa löytämään vastauksia vanhojen esineiden ja valokuvien arvoituksiin.

Eskon elektroniputkia. Uusi palvelu tietää muun muassa sen, että Suomen ensimmäistä tietokonetta, ESKOa eli Elektrosähköistä Sarja KOmputaattoria, alettiin rakentaa Helsingin teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1954. Valmistuttuaan vuonna 1959 ESKO kykeni peräti 20 laskutoimitukseen sekunnissa.

Uuden Kysy museolta -palvelun takana ovat Helsingin kaupunginmuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Designmuseo, Tekniikan museo, Teatterimuseo, Lusto – Suomen Metsämuseo ja Suomen maatalousmuseo Sara.

Verkkotietopalvelun avulla voi lähettää verkostoon kuuluville museoille kysymyksiä tai kuvia. Museoiden asiantuntijat selvittävät mistä on kyse ja vastaavat kysyjälle sähköpostitse. Kysymyksiä vastauksineen julkaistaan myös palvelun verkkosivuilla. Kunkin museon omalla Kysy museolta -sivulla voi selata tietopankkia museon erikoisalaan liittyvistä kysymyksistä ja kuvista.

Kysy museolta -palvelun päämääränä on tehdä museoiden tietopalvelua ja tietopääomaa näkyväksi. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastasi tiedon visualisointiin erikoistunut Flo Apps Oy ja sivuston ilmeestä sekä käytettävyydestä Kide Concepts. Palvelu on rakennettu avoimen lähdekoodin Yii Frameworkin päälle.

Palvelun toteutusta on rahoitettu Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustuksella. Suomen valokuvataiteen museo on koordinoinut yhteishanketta. Palvelu on suunniteltu siten, että se on helposti otettavissa käyttöön myös muissa museoissa.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tv:n ja tietokoneen raja hämärtyy

Tv:n ja tietokoneen raja hämärtyy

CES, Las Vegas: Monet valmistajat järjestivät näyttäviä lehdistötilaisuuksia, joissa esiteltiin taas ripaus kuluttajaelektroniikan tulevaisuutta.

Lue lisää

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

TeleWellin uutuus toimii langattomana tukiasemana, gigaluokan kytkimenä ja sovittimen avulla myös mobiilikaistan reitittimenä.

Lue lisää

Älyavain herättää digilukon

Älyavain herättää digilukon

Kun Iloq-avain työnnetään lukkoon, kehittyy energiaa, jolloin digitaalinen osuus lukosta herää eloon ja varmentaa avaimen oikeudet.

Lue lisää

Nyeste

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää

Graafisen käyttöliittymän synty

Graafisen käyttöliittymän historiaan sisältyy ratkaisevia oivalluksia.

Lue lisää