Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ideakilpailu koululaisille

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta järjestää ideakilpailun peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kaikki ideat, joissa IT on jollain tavoin mukana, ovat tervetulleita. Ideaan voi liittyä mitä tahansa tietoteknisiä laitteita kannettavista tietokoneista ja mobiililaitteista aina monimutkaisempiin erikoislaitteisiin saakka.

Ideakilpailun ehdotus voi olla esimerkiksi uusi tekninen tuote tai sähköinen palvelu kuluttajien tai muiden käyttäjäryhmien käyttöön. Se voi olla myös peli tai hyötysovellukseen tuleva pelillinen ominaisuus. Myös puhdas viihde kelpaa.

Informaatioteknologian tiedekunta rakentaa kehitysympäristön informaatioteknologiaa hyödyntävien ideoiden jalostamiseen yliopiston Agora-rakennukseen. Tämä luovuuslaboratorio tarjoaa nykyaikaiset tilat ja välineet ideoiden toteuttamiselle ja ryhmätyöskentelylle.

Parhaan idean esittäjä palkitaan Windows 8-puhelimella. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille on palkintoja luvassa.

Idea pitää lähettää 30.9. mennessä. Lisätietoja ideakilpailusta ja ideakilpailu-lomake löytyy ideakilpailun sivuilta.

”Haluamme kannustaa koululaisia ideoimaan uutta. Samalla tuomme esille niitä mahdollisuuksia, joita kauttamme avautuu jatkojalostaa ideoita maailmanlaajuisiksi tuotteiksi. Informaatioteknologian tiedekunta pyrkii tukemaan ideointia. Halutessaan ideaa voi tulla toteuttamaan myös itse tiedekunnan luovuuslaboratorioon”, kertoo dekaani Pekka Neittaanmäki.

Idea voi syntyä omasta elinympäristöstä, harjoittelu- ja kesätyöpaikoista, yrityksistä tai julkisista palveluista, joita on käyttänyt. Mahdolliset käyttäjät voivat olla Suomessa tai missä tahansa maailmassa. Pienemmänkin mittakaavan ideat ovat tervetulleita, joten aivan koko maailmaa ei ideoinnissa tarvitse syleillä.

"Hei, tästähän voi tehdä bisnestä"
Hyviä IT-ideoita kehitellään myös tietotekniikan laitoksen peliohjelmointipäivissä. Tietotekniikan laitos järjestää syksyllä kerran kuussa lauantaisin peliohjelmointipäiviä yläkoululaisille ja lukiolaisille. Niissä oppilaat voivat jatkaa kesäkursseilla tekemiään pelejä, tai tehdä uusia pelejä – tai muita sovelluksia.

”Kerho on loistava paikka jalostaa ideoita ja osallistua sitten ideakilpailuun. Kerhotoiminta on täysin ilmaista”, kannustaa kerhon vetäjä Antti-Jussi Lakanen.

”Kesän peliohjelmointikurssin 14-vuotias osanottaja kertoi tauolla kavereilleen innostuneesti, että "hei, tästähän voi tehdä bisnestä". Tällaista innostuksen paloa haemme ohjelmallamme, vahvistaa dekaani Pekka Neittaanmäki.Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Älyavain herättää digilukon

Älyavain herättää digilukon

Kun Iloq-avain työnnetään lukkoon, kehittyy energiaa, jolloin digitaalinen osuus lukosta herää eloon ja varmentaa avaimen oikeudet.

Lue lisää

Tutti viisastuu

Tutti viisastuu

VTT: Älytutti ja vauvan unirytmiä mittaava petianturi ovat tulevaisuudessa osa digitaalista äitiyspakkausta.

Lue lisää

Näyttö on 4K

Näyttö on 4K

KotiMikro kokeili kaunista, kirkasta, kyvykästä ja kohtuuhintaista 4K-näyttöä.

Lue lisää

Nyeste

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää

Graafisen käyttöliittymän synty

Graafisen käyttöliittymän historiaan sisältyy ratkaisevia oivalluksia.

Lue lisää