Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Puhelin löytää lapselle kaverin

Suosittu deittisovellus Tinder auttaa aikuisia kohtaamaan. Lapsille tarkoitettu Ella toimii pitkälle samaan tapaan. Sekin on tarkoitettu edistämään ihmisten keskinäistä löytämistä ja yksinäisyyden hälventämistä.

Marraskuussa julkaistavaa puhelinsovellusta voi pitää lasten kaverihakupalveluna. Sen taustalla ja idean lähteenä on aito lapsen yksin jäämisen kokemus, miltä pohjalta sen kehittäjä Encode solutions katsoi, että tästä tarpeesta voisi aueta uusi mahdollisuus. Aluekin kun jo on hieman harvinainen: lapsiperheet ja ikätovereiden löytäminen.

Ellan kaltaisia lasten vanhemmille tarkoitettuja sovelluksia on olemassa vähän jos lainkaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ella otetaan vastaan. Vanhemmat tai huoltaja katsoo turvallisuuden ja yksityisyyden, mutta lapsi voi kuitenkin itse olla puhelimellaan aktiivinen. Toistaiseksi käy vain iPhone, mutta Android on tulossa välittömästi, "kun yksi pieni mutka saadaan maaliin", kertoo Encoden Timo Hänninen.


Ellassa aikuinen kirjautuu sovellukseen ja luo sinne lapselleen profiilin. Edelleen aikuinen tuo kaverihaussa tiettäväksi, mitä lapselleen hakee. Kriteereitä voivat olla esimerkiksi leikkikaverin ikä, välimatka ja sukupuoli. Palvelussa profiilin luoneet aikuiset hoitavat ensimmäiset kontaktit ja voivat keskenään sopia paikan ja ajan tapaamiselle.

Lasten profiileja ei Ellassa pääse näkemään. Haku löytää vain aikuisia tietoineen sekä lapsen kuvan, jos sellainen on profiiliin liitetty. Kaverisuhteen edetessä lapsi voi kutsua toisen lapsen lähipiiriinsä, mikä antaa pääsyn profiilin kaikkiin tietoihin.

Pelkästään yhdellä kärjellä Ella ei tule käyttäjiä houkuttelemaan, vaan mukana seuraavat monipuoliset tukipalvelut vanhempien tarpeisiin. Tällaisia ovat mm. lastenvahtihaku ja sähköinen vauvakirja.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Postimerkki ohjaa verkkoon

Postimerkki ohjaa verkkoon

Uudessa postimerkissä oleva kameleonttikoodi ohjaa älypuhelimen tai tabletin käyttäjän suoraan verkkoon luontoelämyksen ääreen.

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää

Graafisen käyttöliittymän synty

Graafisen käyttöliittymän historiaan sisältyy ratkaisevia oivalluksia.

Lue lisää