Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Bittinikkareille jaossa 20 000 euroa

Apps4Finland-kilpailu on avattu vuodelle 2012. Kilpailu innostaa kansalaisia ja yrityksiä ideoimaan uusia tapoja hyödyntää avoimia tietovarantoja.

Kilpailussa on tänä vuonna viisi pääsarjaa ja palkintoja jaetaan kaikkiaan 20 000 euron arvosta. Kilpailu on käynnissä 28.10.2012 asti. Kilpailun järjestäjinä toimivat Forum Virium Helsinki ja Suomen verkkodemokratiaseura ry.

Valtio ja kunnat julkaisevat yhä enemmän tietojaan verkkoon kaikkien käytettäväksi. Hallitus on tehnyt julkisten tietoaineistojen saatavuudesta periaatepäätöksen, jossa tuetaan tietoaineistojen avointa saatavuutta. Kilpailun avulla tuodaan avattua dataa lähemmäksi palvelu- ja sovelluskehittäjiä, sekä innostetaan myös yrityksiä avaamaan omia tietovarantojaan. Apps4Finland -kilpailun visiona on luoda Suomesta avoimen datan ja avoimen yhteistyön mallimaa.

”Suomella on mahdollisuus profiloitua johtavaksi avoimen datan ja avoimen yhteistyön edelläkävijämaaksi, jossa mm. kuntien, valtion ja yritysten tietokantoja avataan rohkeasti ja hyödynnetään uusiksi palveluiksi ja innovaatioiksi”, kiteyttää Jarmo Eskelinen, Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja.

Kilpailu on käynnissä 28.10.2012 asti. Palkinnot jaetaan joulukuun alussa. Yleisö voi äänestää omia suosikkejaan kilpailun sivuilla marraskuun loppuun asti. Kilpailun avainkumppaneina toimivat Logica, Maanmittauslaitos ja Tilastokeskus. Kilpailun muita yhteistyökumppaneita ovat lisäksi HSL, IBM, Ilmatieteenlaitos, Liikenne- ja viestintäministeriö, Sito, Sitra, Valtiovarainministeriön JulkICT-toiminto, sekä Anders Chydenius -säätiö.

Jaossa kaikkiaan jopa 20 000 euroa

Apps4Finland-kilpailussa jaetaan tänä vuonna yhteensä 20 000 euron edestä palkintoja.
Kilpailussa on viisi kilpailusarjaa: Idea-, Sovellus-, Visualisointi-, Datan avaus- ja Dataopas -sarja. Suurin yksittäinen palkinto jaetaan Sovellussarjan voittajalle: 3 000 euroa. Visualisointisarjan voittaja saa 2 000 euroa, Idea-, Datan avaus- ja Dataopas -sarjan voittajille jaetaan kullekin 1 000 euroa.

Aikaisempien vuosien tapaan Ideasarjassa haetaan ideoita ja ongelmia, joihin ihmiset toivovat ratkaisuja. Sovellussarjassa haetaan avoimia tietovarantoja hyödyntäviä sovelluksia. Visualisointisarjassa palkitaan avoimeen dataan pohjautuvia visualisointeja ja Datan avaus -sarjassa palkitaan kilpailutöitä, jotka ovat edesauttaneet avoimen datan saatavuutta: sarjassa palkitaan julkisen sektorin toimijan ansiokas datan avaus, yrityksen toteuttama datan avaus sekä yksityisten henkilöiden tekemä datan avaus -työ. Dataopas-sarjassa haetaan datan hyödyntämistä helpottavaa ohjeistusta. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi teksti- tai videomuotoinen datan käyttämisen opas.

Lisäksi kilpailussa jaetaan erikoispalkintoja eri teemoihin liittyen:

• Maps4Finland-paikkatiedon erikoispalkinto 1 000 € myönnetään karttasovellukselle tai -palvelulle, joka hyödyntää paikkatietoja uudella ja innovatiivisella tavalla. Paikkatietoa hyödyntävistä kilpailutöistä valitaan finalistit, jotka kutsutaan esittelemään töitään Maanmittauslaitoksen järjestämille Paikkatietomarkkinoille 6. -7.11.2012. Maps4Finland -paikkatiedon erikoispalkinnon myöntää Maanmittauslaitos. Maanmittauslaitos avasi 1.5.2012 maastotietoaineistot avoimeen käyttöön.
• Stats4Finland-tilastotiedon erikoispalkinto 1 000 € myönnetään parhaalle tilastotietoihin perustuvalle työlle. Tilastokeskuksen myöntämä erikoispalkinto myönnetään sovellukselle tai palvelulle, joka avaa uusia mahdollisuuksia tilastojen ymmärtämiseen ja havainnollistamiseen, valottaa tilastojen roolia yhteiskunnassa ja tavallisen suomalaisen elämässä sekä edistää tilastojen luku- ja käyttötaitoja – kansainvälistäkään näkökulmaa unohtamatta. Tilastokeskukselle avainkumppanuus Apps4Finland-kilpailussa on mahdollisuus edistää tilastotiedon vaikuttavuutta sekä kannustaa avointen tilastotietojen laajaan käyttöön.
• NewBiz4Finland – uuden liiketoiminnan erikoispalkinto 1 000 € myönnetään ratkaisulle, joka luo uutta liiketoimintaa innovatiivisesti avointa dataa hyödyntämällä. Palkittava ratkaisu voi esimerkiksi tehostaa toimintaa, parantaa joustavuutta, synnyttää uusia ekosysteemejä tai kehittää yhteiskuntaa. NewBiz4Finland-erikoispalkinnon myöntää Logica.


Apps4Finland-kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa. Viime vuoden kilpailu oli todella suosittu: kilpailuun tuli 140 kilpailutyötä. Viime vuoden kilpailussa palkittiin esimerkiksi ParkkiNappi-sovellus, jolla autoilija pystyy maksamaan pysäköinnistä painamalla yhtä nappia.

Kilpailun aikana järjestetään avainkumppaneiden kanssa kehittäjille suunnattuja työpajoja, joissa edistetään sekä tietovarantojen avaamista, että jo avattujen tietojen hyödyntämistä uusien palveluiden ja innovaatioiden raaka-aineena.

Aikataulu ja yhteystiedot
Kilpailu on alkanut ja kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä on 28.10.2012. Kilpailutöistä valitaan 23.11.2012 mennessä finalistit, joista palkitaan voittaja kilpailun loppugaalassa Helsingissä 4.12.2012, tietämisen vapauden päivän kunniaksi.

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Torkun tarina

Torkun tarina

Mekaaninen herätyskello vuosimallia 1956 on syynä siihen, että torkkusi kestää yhdeksän minuuttia.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

Torkun tarina

Mekaaninen herätyskello vuosimallia 1956 on syynä siihen, että torkkusi kestää yhdeksän minuuttia.

Lue lisää

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää