Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Viisi neuvokasta niksiä Microsoft Wordille – näitä pitää kokeilla!

Käytä Wordia tehokkaasti ja monipuolisesti. Näillä vinkeillä suosittu tekstinkäsittelijä tottelee entistä notkeammin.

Microsoft Word on monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma, joka tarjoaa tekstintekijälle valtavan määrän tehokkaita ja hyödyllisiä työkaluja. Keräsimme kourallisen vinkkejä, joilla Wordista saa enemmän irti päivittäisessä työskentelyssä.

Niksi 1: Näytä muotoilumerkit

Välilyönti ja rivinvaihto eivät perustilassa näytä olevan muuta kuin tyhjää, niin ne ovat kuitenkin merkkejä siinä missä kirjaimetkin. Näkymättömät muotoilumerkit saa näytölle näkyviin asiakirjassa näin:


Valitse Tiedosto ja edelleen Asetukset. Valitse Näyttäminen ja laita kohdassa ”Näytä aina nämä muotoilumerkit näytössä” valintamerkki kohtaan Näytä kaikki muotoilumerkit tai valitse haluamasi. Vahvista muutos valitsemalla OK.


Niksi 2: Valitse haluttu alue

Voit valita minkä tahansa alueen ja kohdistaa siihen haluamasi muotilun. Pidä Alt-näppäin painettuna ja valitse alue hiirellä. Voit vaikka korostaa valitun alueen värillä.
Niksi 3: Älykäs leikkaa-toiminto

Wordin älykkäällä leikkaa-toiminnolla voi kerätä kohteita useista kohdista piikkiin ja liittää ne kootusti toiseen paikkaan asiakirjaa.

Kun haluat leikata piikkiin, valitse tekstialue tai muu kohde ja näppäile Ctrl + F3. Voit toistaa toiminnon.

Piikin sisällön voi liittää näppäinyhdistelmällä Ctrl + Vaihto + F3.


Niksi 4: Kohdista kirjoitus

Wordin työpohja toimii kuin taulu, johon voi kirjoittaa mihin tahansa kohtaan oli siinä tekstiä tai ei. Kaksoisnapsauta halumaasi kohtaa, niin kursori siirtyy siihen ja voit ryhtyä kirjoittamaan.
Niksi 5: Liitä teksti ilman muotoiluja

Toisesta asiakirjasta tai muusta tiedostosta, kuten esimerkiksi nettisivusta kopioidun tekstin mukana tulevat muotoilut saattavat sotkea työn alla olevaa asiakirjaa. Voit määritellä liittämisasetukset niin, että liittäessä tuodaan pelkkä teksti, ilman muotoiluja.

Valitse Tiedosto ja Asetukset. Valitse Lisäasetukset ja siirry kohtaan ”Leikkaamis-, kopioimis- ja liittämisasetukset”. Valitse kohdan ”Liittäminen muista sovelluksista” pudotusvalikosta rivi Säilytä vain teksti. Saman valinnan voi laittaa myös asiakirjojen väliseen liittämisasetukseen. Vahvista muutokset valitsemalla OK.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Ota Word haltuun

VIPVIPOta Word haltuun

11 tehovinkkiä ja niksiä. Ota nyt entistä enemmän irti Wordista! Saat runsaasti syventävää tietoa suositusta tekstinkäsittelyohjelmasta.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Yhteinen teksturi

VIPVIPYhteinen teksturi

Näytämme, kuinka lisäät tekstiin yhteistyötä helpottavia kommentteja, vertailet asiakirjoja ja jäljität muutoksia.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>16 tehoniksiä Wordiin

VIPVIP16 tehoniksiä Wordiin

Keräsimme niksisetin, jolla saat monipuolisen tekstityökalun ominaisuuksista entistä enemmän irti.

Lue lisää

Nyeste

3 Word-niksiä

Voit muun muassa luoda asiakirjan avaamatta Wordia.

Lue lisää

Fiksut Word-vinkit

Viisi vinkkiä, joilla käytät Wordia fiksusti.

Lue lisää

Tee käsialastasi fontti

PaintFont-työkalulla voit tehdä käsialastasi persoonallisen fontin.

Lue lisää