Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Oculus Rift - tehokkaat VR-lasit

Virtuaalitodellisuus: Oculus Rift -virtuaalilaseilla astut niin uskottavaan keinomaailmaan, että sitä on vaikea erottaa todellisesta.

Oculus Rift on tietokoneeseen kytkettävistä VR-laseista yksi tunnetuimpia. Se tunnetaan siitäkin, että Facebookin perustaja Mark Zuckenberg osti virtuaalilaseja valmistavan Oculus VR:n vuonna 2014 kahdella miljardilla dollarilla.

Virtuaalitekniikka on yleistymässä kuluttajapuolelle vähitellen, ja Oculus Riftille ja muille virtuaalilaseille ilmestyy jatkuvasti uutta sisältöä. Oculus Rift -lasit kytketään tietokoneeseen, joka tarjoaa videoihin ja peleihin vaadittavan vääntövoiman. Siksi kokoonpanon pitää olla perusmyllyä parempi.


Järjestelmävaatimus:
Näytönohjain: NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 tai parempi
Suoritin: Intel i5-4590 tai parempi
Muisti: 8 Gt tai enemmän
Videolähtö: HDMI 1.3
Liitännät: 3 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0
Käyttöjärjestelmä: Windows 7 SP1 64 bit tai tuoreempi


Lataa työkalu, joka tarkistaa, riittääkö tietokoneesi Oculus Riftille


Oculus Rift -virtuaalilaseilla voi katsella 3d-videota ja liikkua virtuaalimaailmassa. Virtuaalilaseille on saatavana myös Facebookin ja YouTuben 360 asteen videoita ja pelejä. Silmikko näyttää 1080p-laatuista videokuvaa 90 ruudun sekuntinopeudella ja seuraa samalla käyttäjän liikkeitä. Kun käyttäjä kääntää päätään, hän näkee kuvan uudesta vinkkelistä. Lisävarusteena saatavalla kauko-ohjaimella voi esimerkiksi käyttää käsiään virtuaalimaailmassa, muun muassa esineiden poimimiseen.

Samsung Gear VR on myös Oculus VR:n kehittämä. Samsungin noin 150 euron laseilla voi tutustua virtuaalimaailmaan langattomasti, kunhan käytössä on Samsungin uudehko puhelin.

Suurin ero mobiilimalleissa verrattuna varsinaisiin tietokoneeseen kytkettäviin laseihin on sijainnin seurannassa, joka mobiiliratkaisuista ainakin toistaiseksi puuttuu. Esimerkiksi Oculus Rift -laseilla voi vapaasti liikkua noin 1,5 x 1,5 metrin virtuaalitilassa. Oculus Rift -lasit, jotka vaativat seurakseen tehokkaan tietokoneen, maksavat noin 750 euroa.
.


Lisätietoja Oculus Rift -laseistaTV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Villit VR-lasit

Villit VR-lasit

Oculus Rift -virtuaalilaseilla astut uskottavaan keinomaailmaan.

Lue lisää

VR-huippu HTC Vive

VR-huippu HTC Vive

HTC Vive -virtuaalilasit tarjoavat edistynyttä vr-tekniikkaa.

Lue lisää

3d-tv tulee

3d-tv tulee

Suomessa myytiin viime vuonna arviolta reilut 200 000 taulutelevisiota.

Lue lisää

Nyeste

Testit: Philips Gioco 278G4 3D

Laadukas ja tyylikäs näyttö, jota voi suositella, jos laitteen lisätoiminnoille on käyttöä.

Lue lisää

Uutta syvyyttä työpöydälle

Kolmiulotteisista elokuvaelämyksistä voi nauttia myös pöytätietokoneen näytöltä. Selvitimme, kuinka hyvin uuden ulottuvuudet paneelit sopivat yleiskäyttöön.

Lue lisää

Loistava leffa-pc

Dell XPS 17 on erittäin iso kannettava tai pikemminkin siirreltävä tietokone. Sen 3,5 kilon painoa selittää muun muassa 17 tuuman näyttö, iso näppäimistö, jossa on erillinen numeronäppäimistö, tehokas GeForce GT 550M -näytönohjain ja laadukkaat JBL:n kaiuttimet.

Lue lisää