Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lasiton 3D valtaa Suomen

3D-lasit ovat pian historiaa. Valmistajat tuovat kilpaa markkinoille ilman laseja toimivia 3D-laitteita. Ensimmäiset lasivapaat 3D-kännykät ovat myynnissä, ja ilman laseja toimivat 3D-kannettavat ovat jo ovella.

Vuosi 2011 on tuonut mukanaan lasittoman 3D:n läpimurron. Nintendo 3DS on villinnyt pelimaailmaa jo alkukeväästä lähtien, ensimmäiset lasivapaat 3D-kännykät ovat juuri saapuneet kauppoihin, ja oven takana koputtelevat jo ilman laseja toimivat 3D-kannettavat.

Uusien 3D-kännyköiden tulo on kiihdyttänyt kilpailua laitemarkkinoilla. Kauan odotettu LG Optimus 3D on saanut Nintendon leikkaamaan 3DS:n hintaa kolmanneksella ja Samsung on aikaistanut Galaxy 3D -mallinsa julkaisua loppuvuodesta syyskuuhun, samoin kuin HTC:n Evo 3D.
Tämän hetken tiukinta kisaa käydään kuitenkin lasittomien 3D-kannettavien saralla. Asus lanseerasi G53SX-koneensa ensimmäisenä, mutta Toshiban Qosmio F750 ehtii todennäköisesti aiemmin markkinoille. Elokuussa Englantiin rantautuva tietokone saa pian seuraa LG:n D2000:sta, joka on kirinyt julkaisupäiväänsä myös elokuulle.

Yritysmaailma on käyttänyt lasittomia 3D-näyttöjä mittavissa mainoskampanjoissa jo eri puolella maailmaa ja lasivapaat 3D-televisiot saapuvat nyt myös kuluttajien saataville.

Suomalainen 3D-tuotantopalveluyhtiö Stereoscape on ottanut uuden teknologian avosylin vastaan ja luo jatkuvasti uusia keinoja käyttää ilman laseja katsottavia 3D-näyttöjä muun muassa tuote-esittelyissä, messustandeilla ja kauppakeskuksissa.

”Lasivapaa 3D ei ole vain tulevaisuutta, se on jo täällä,” yrityksen toimitusjohtaja Tomi Luostarinen vakuuttaa. “Tutkimme jatkuvasti lasittomien 3D-näyttöjen mahdollisuuksia ja kehitämme uusia tapoja hyödyntää vallakumouksellista teknologiaa.”

Luostarinen ennustaa, että vapaus 3D-laseista tekee 3D-elämyksestä mukavampaa ja helpommin lähestyttävää, joten sen suosio tulee kasvamaan nopeasti.

“Suomen on aika hypätä mukaan kehitykseen pysyäkseen mukana kansainvälisessä kilpailussa”.

Stereoscape on pohjoismainen pioneeri, joka tarjoaa monipuolisia 3D-palveluita elokuviin, mainoksiin ja muotialalle. Yritys on juuri avannut uudet showroomit Lontooseen ja Tukholmaan ja tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Venäjän, Tsekin ja Belgian stereoskooppisten eksperttien kanssa.


TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
VR-huippu HTC Vive

VR-huippu HTC Vive

HTC Vive -virtuaalilasit tarjoavat edistynyttä vr-tekniikkaa.

Lue lisää

Villit VR-lasit

Villit VR-lasit

Oculus Rift -virtuaalilaseilla astut uskottavaan keinomaailmaan.

Lue lisää

3d-tv tulee

3d-tv tulee

Suomessa myytiin viime vuonna arviolta reilut 200 000 taulutelevisiota.

Lue lisää

Nyeste

Testit: Philips Gioco 278G4 3D

Laadukas ja tyylikäs näyttö, jota voi suositella, jos laitteen lisätoiminnoille on käyttöä.

Lue lisää

Uutta syvyyttä työpöydälle

Kolmiulotteisista elokuvaelämyksistä voi nauttia myös pöytätietokoneen näytöltä. Selvitimme, kuinka hyvin uuden ulottuvuudet paneelit sopivat yleiskäyttöön.

Lue lisää

Loistava leffa-pc

Dell XPS 17 on erittäin iso kannettava tai pikemminkin siirreltävä tietokone. Sen 3,5 kilon painoa selittää muun muassa 17 tuuman näyttö, iso näppäimistö, jossa on erillinen numeronäppäimistö, tehokas GeForce GT 550M -näytönohjain ja laadukkaat JBL:n kaiuttimet.

Lue lisää