Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kolme säästövinkkiä tulostajalle

Tulostinmuste on tolkuttoman kallista, joten mustepatruunoiden eliniän kasvattaminen tuo selvää säästöä. Tässä on kolme yksinkertaista keinoa, joilla parannat patruunoiden hyötysuhdetta.

Kirjaudu ensin sivustoon, lataa sitten tiedosto napsauttamalla linkkiä.

Tulosta säännöllisesti
Tulosta sivu tai kaksi esimerkiksi kerran kahdessa viikossa, jos tulostin muuten on käyttämättä. Tulostin puhdistaa mustesuuttimet, jos tulostin on ollut pitkään käyttämättä, ja laite tekee puhdistukseen arvokkaalla musteella.

Yksikin sivu riittää, jos siinä on mustan lisäksi muita värejä. Säännöllinen tulostaminen säästää mustetta, jota muuten kuluisi suutinten puhdistukseen.

Käytä sopivaa fonttia
Tulostusfontti vaikuttaa siihen, kuinka pitkään patruunoista riittää mustetta. Mustetta säästäviä erikoisfontteja on saatavana, kuten tämä ekofontti, mutta myös perusfonteista löytyy mustepihejä vaihtoehtoja.

Garamond ja Times New Roman ovat piheimmästä päästä, kun taas esimerkiksi Verdana ja Tahoma latkivat ahneesti mustetta.

Tulosta vain valitut sivut
Koko asiakirjaa ei kannata tulostaa, jos tarvitaan vain tietty sivu tai sivualue. Älä käytä tekstinkäsittelyohjelman tulostuksen pikavalintaa, vaan avaa tulostusikkuna, jossa voit valita tulostettavat sivut. Näin säästät musteen lisäksi paperia.


Lataa artikkeli ja lue monitoimilaitteiden vertailu

Lue lisää
Muita artikkeleita
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Musta kulta maksaa

VIPVIPMusta kulta maksaa

Selvitimme 11 suositun tulostimen käyttökustannukset. Testitulosteina kului lähes 20 000 sivua ja melkein sata väriainesäiliötä.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tulosta helposti mobiililaitteesta

VIPVIPTulosta helposti mobiililaitteesta

Kerromme, kuinka voit tulostaa älypuhelimesta tai taulutietokoneesta.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Kokoa kuvasi kollaaseiksi

VIPVIPKokoa kuvasi kollaaseiksi

Kokeile kätevää työkalua, jolla koostat kuvistasi hienoja kuvakollaaseja. Kollaasit voit tulostaa tai lähettää kaverille verkon kautta.

Lue lisää

Nyeste

Tulostajan säästövinkit

Näillä kolmella vinkillä parannat patruunoiden hyötysuhdetta.

Lue lisää

Mustesuihku vai laser?

Tulostimen valinnassa kannattaa miettiä, mitä tulostaa ja kuinka paljon.

Lue lisää

Uusiako tulostin?

Selvitimme, milloin on aika vaihtaa vanha tulostin uuteen ja vikkelään malliin.

Lue lisää