Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tietoturvaviikko: teemana yksityisyys verkossa

Kahdeksatta Tietoturvapäivää vietetään Suomessa ja yli 60 muussa maassa tiistaina 8. helmikuuta. Suomessa koko viikko 6 on Tietoturvaviikko. Tämän vuoden teemana on yksityisyys verkossa ja sosiaalisen median hyödyt ja riskit. Euroopan laajuinen kattoteema on virtuaalielämä.

Netissä toimivat yhteisöpalvelut ovat tuoneet - paitsi helppoa yhteydenpitoa ystäviin ja muuta hauskaa - myös netin ongelmatilanteet entistä lähemmäs tavallista netinkäyttäjän arkea. Turvallinen yhteisöpalvelujen käyttäminen vaatii tarkkaavaisuutta, ja oman yksityisyyden varjelu on entistäkin tärkeämpää. Omien tietojen kertomista kannattaa harkita niin sosiaalisessa mediassa kuin muissakin verkkopalveluissa. Myös toisten yksityisyyttä pitää kunnioittaa.

Tietoturvapäivä-hanke järjestää Tietoturvaviikolla useita eri tapahtumia, joissa avataan yksityisyyden suojaamiseen liittyviä aiheita. Tietoturvapäivä on esillä myös sosiaalisen median eri palveluissa.

Tietoturvapäivä-hanke vastaa helmikuun loppuun asti yleisön kysymyksiin Suomi24-foorumilla omalla asiantuntijapalstallaan. Fiksusti netissä -palstalla keskustellaan turvallisesta ja fiksusta nettikäytöstä. Kampanjan tavoitteena on tarjota kaikenikäisille suomalaisille tietoa, näkemyksiä, asiantuntija-apua ja vertaistukea. Palstan aiheita ovat mm. yksityisyyden suoja, verkkoasioinnin turvallisuus, sosiaalisen median palveluiden turvallisuus sekä lasten ja nuorten nettikasvatus.

Palstalla voi myös kysellä netin käyttöön liittyviä vinkkejä tietoturva-asiantuntijoilta, jotka osallistuvat keskusteluihin arkipäivisin klo 10–16.

Insafe-yhteistyöverkoston johdolla myös muut Euroopan maat järjestävät omia tapahtumiaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Euroopan laajuinen kattoteema on virtuaalielämä, miten tosielämä ja virtuaalielämä kulkevat käsi kädessä. Suomen Tietoturvapäivä-hanke on ollut mukana Insafe-verkostossa vuodesta 2007 lähtien.

Tietoturvapäivä järjestetään vuosittain helmikuussa ja sen tavoitteena on edistää turvallista ja fiksua internetin käyttöä. Tietoturvapäivän taustalla on yli 30 julkishallinnon organisaatiota, järjestöä ja yritystä.

VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Varo nettiansoja

Varo nettiansoja

Nettiin pätee, että jos joku kuulostaa liian hyvältä, niin kyseessä on huijaus.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Siirrä cd-levysi kiintolevylle

VIPVIPSiirrä cd-levysi kiintolevylle

Levyjen ja asemien kanssa ei ole pakko temppuilla, vaikka cd-levyn tiedostot olisivat tarpeen. Sisällön voi siirtää koneeseen niin, että siihen pääsee heti käsiksi.

Lue lisää

Käytä Facebookia turvallisesti

Käytä Facebookia turvallisesti

Verkossa toimivat rikolliset käyttävät jo nyt hyväkseen sosiaalisia nettipalveluja, ja rikosten määrä kasvaa edelleen tulevaisuudessa. Erityisesti Facebook on oman menestyksensä uhri.

Lue lisää

Nyeste

Haitakkeita piisaa

550 miljoonaa ilkiötä väijyy verkossa.

Lue lisää

Ilkeä haitake väijyi 5 vuotta

Ilkeä Sauron-vakoiluohjelma on piileskellyt tietokoneissa viisi vuotta.

Lue lisää

Porukalla haitake kuriin

Europoliisi ja tietoturvaspesialistit iskevät kyberrikollisten kimppuun.

Lue lisää