Suojaudu hyökkäyksiltä, digikiristäjiltä ja mainosvakoojilta.

Verkossa väijyy erilaisia vaaroja. KotiMikron valitsemilla 10 ohjelmalla suojaat tietokoneesi hyökkäyksiltä, digikiristäjiltä ja mainosvakoojilta. 

© Shutterstock

10 tehokasta ohjelmaa tietokoneen suojaksi

KotiMikron tilaajana voit suojata tietokoneesi tehokkaasti 10 tietoturvaohjelmalla, jotka ovat ladattavissa KotiMikron Etunurkasta. Saat myös vaiheittaiset opastukset ohjelmien käyttämiseksi.

tiistai 24. lokakuuta 2017 teksti Mathias Alsted Lund Flinck

Netissä väijyy valtava määrä erilaisia uhkia, kuten kiristyshaittaohjelmia, mainosvakoojia ja tietojenkalasteluhuijauksia. Niitä vastaan voi kuitenkin suojautua terveellä järjellä ja tehokkailla tieototurvaohjelmilla. 

KotiMikron Etunurkkaan on koottu ilmaisten tietoturvaohjelmien top 10. Etunurkka on turvallinen palvelu, jossa on kaikkiaan ladattavana yli 300 ohjelmaa. 

> Lue lisää pc-suojauksesta

10 parasta tietoturvaohjelmaa:

1. Bitdefender Antivirus Free

Tehokas virustorjuntaohjelma, joka huolehtii automaattisesti tietokoneen tietoturvasta.

2. Bitdefender Anti-Ransomware

Kiristyshaittaohjelmat, jotka lukitsevat käyttäjän tiedostot ja vaativat avaamisesta lunnaita, ovat myös kotikäyttäjien riesa. Bitdefenderin ohjelma tarjoaa tehokkaan suojan digikaappareita vastaan.

3. Ashampoo Backup 2016

Monipuolinen, helppokäyttöinen ja suomenkielinen varmistusohjelma.  

4. LastPass

Ota käyttöön salasanamanageri, niin sinun ei tarvitse muistaa enää kuin yksi salasana – ohjelma muistaa muut puolestasi.

5. ZoneAlarm Firewall

Tehokas ja monipuolinen palomuuriohjelma, joka toimii kaksisuuntaisesti suojaten sekä saapuvan että lähtevän liikenteen.

6. Mailwasher Free

Tämä roskapostisuodatin toimii kaikkien sähköpostipalveluiden ja -ohjelmien kanssa. Suodatin poimii roskat asiallisten viestien joukosta.

7. Patch My Pc

Kaikki ohjelmat eivät päivitä itseään automaattisesti tai ilmoita päivitystarpeesta. Silloin tarvitaan työkalu, joka huolehtii, että ohjelmat ovat ajan tasalla.

8. Malwarebytes AdwCleaner

Tässä on tehokas työkalu, joka löytää mainos- ja vakoiluohjelmat ja tepsii myös selainkaappareihin.

9. EaseUS Todo Backup

Tällä ohjelmalla saat tehtyä helposti varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi tai koko kiintolevystä.

10. IObit Malware Fighter

Tämä työkalu tarkistaa järjestelmän nopeasti haitakkeiden varalta, torjuu myös kiristyshaittaohjelmia ja tarjoaa perustason reaaliaikaisen suojan haittaohjelmien hyökkäyksiä vastaan.

> Etkö vielä ole tilaaja? Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa – säästät 58,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...