Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Saittivaras muistuttaa verkon vaaroista

Tietoturvayhtiö Symantec muistuttaa ihmisiä verkon vaaroista erilaisella ja humoristisella kampanjalla. Animoitu Saittivaras herättää verkossa liikkujan miettimään omaa tietoturvaansa.

Saittivaras käärii sivun rullalle, laittaa sen säkkiinsä ja häipyy.


Verkkorikollisuus on viime vuosina muuttunut yhä enemmän kohti järjestäytynyttä rikollisuutta, jonka tavoitteena on ansaita rahaa sivullisten kustannuksella. Symantecin Norton-tietoturvaohjelma muistuttaa ihmisiä verkon vaaroista poikkeuksellisella ja humoristisella kampanjalla. Tavoitteena on herätellä ihmisiä verkon vaaroihin ja muistuttaa, että tietoturvasta huolehtiminen on nykypäivänä tärkeää.

Symantec on yhteistyössä Mainostoimisto Staart Oy:n kanssa rakentanut fiktiivisen Saittivaras-hahmon, joka "varastaa" verkkosivuja. Animoitu Saittivaras käärii verkkosivun rullalle, laittaa sen säkkiin ja häipyy paikalta. Saittivaras.fi -sivustolta kävijä voi lähettää Saittivarkaan varastamaan myös ystävälle tutun verkkosivuston ja näin levittää sanomaa verkon vaaroista.

Kampanja on levinnyt ihmiseltä toiselle, ilman ostettua mainontaa. Ensimmäisen kahden viikon ajanjaksolla sivustolla oli kävijöitä yli 25 000.

"Saittivarkaan kuvitteellinen varkaus herättää jokaisen verkossa liikkujan miettimään ovatko omat tietoturva-asiat kunnossa", kommentoi Symantecin Norton-tuotteiden markkinoinnista vastaava Eeva Luoto.

"Toteutus on siis ollut varsin onnistunut, kuten jo alkuun aavistelimme. Staart esitti idean kampanjasta meille täällä Suomessa ja lähdimme innolla mukaan pilottimaana. Onnistunut kampanjakonsepti on herättänyt kiinnostusta muissa maayhtiöissä, joihin sitä tullaan mitä todennäköisimmin lokalisoimaan."

"Suurin vaara verkossa tällä hetkellä on luottokorttitietojen ja identiteettien varkaudet, joista voi koitua uhrille merkittävää taloudellista vahinkoa. Tämän vuoksi on yhä tärkeämpää huolehtia oman identiteetin, henkilötietojen ja tärkeiden tiedostojen suojaamisesta verkossa liikuttaessa", Symantecin Norton-tuotteiden myyntipäällikkö Ville Ahtiainen kertoo.VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Varo nettiansoja

Varo nettiansoja

Nettiin pätee, että jos joku kuulostaa liian hyvältä, niin kyseessä on huijaus.

Lue lisää

Saittivaras varoittaa

Saittivaras varoittaa

Symantec ja Norton päästivät humoristisen Saittivarkaan liikkeelle muistuttamaan verkossa liikkujia netin vaaroista ja tietoturvan tärkeydestä.

Lue lisää

Varo vilunkia Facebookissa

Varo vilunkia Facebookissa

Nettirikolliset hyödyntävät yhä enemmän Facebookia. Esimerkiksi likejacking-tykkäyskaappaukset ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Lue lisää

Nyeste

Viisaasti verkkokaupassa

Netistä voi ostaa turvallisesti, kun muistaa pari tärkeää asiaa.

Lue lisää

Varo nettiansoja

Nettiin pätee, että jos joku kuulostaa liian hyvältä, niin kyseessä on huijaus.

Lue lisää

Turvallisesti verkossa

Chromodo on uusi verkkoselain, joka helpottaa turvallista surffaamista.

Lue lisää