Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Käyttäjätunnus antaa turvaa

Pc:n ja verkon käytön turvallisuutta voi lisätä luomalla kullekin käyttäjälle henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja antamalla järjestelmänvalvojan oikeudet vain vanhempien käyttöön.

Tämän päivän lapset ja nuoret kasvavat digitaaliseen maailmaan. He käyttävät tietokoneita ja älypuhelimia läksyjen tekemiseen, leikkimiseen, pelaamiseen ja kommunikointiin ystävien kanssa, ja ovat entistä useammin yhteydessä internetiin. Uuden teknologian kautta he saavat paljon uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Samaan aikaan vanhemmat kuitenkin haluavat varmistaa, että asiat, joita lapset kohtaavat netissä, ovat turvallisia.

Tuoreen Microsoftin teettämän tutkimuksen mukaan 5–15 -vuotiaiden lasten vanhempien tietoturvatoiveiden kärjessä (87 prosenttia vastanneista) on suojella lapsia pahantahtoisilta verkon käyttäjiltä sekä sivustoilta, joita ei ole suunnattu lapsille. Toteutustapa sen sijaan jakaa jo mielipiteitä: 43 prosenttia katsoo, että lasten verkkokäyttäytymisen seuranta on paras tapa suojella heitä, kun taas 45 prosenttia näkee, että tehokkaampaa on säädellä lasten pääsyä eri verkkosivuille. Tutkimukseen haastateltiin 7 000 vanhempaa Brasiliassa, Kiinassa, Ranskassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.

Microsoft kehittää jatkuvasti keinoja parantaa lasten ja nuorten mahdollisuuksia turvalliseen pc:n ja verkon käyttöön. Esimerkiksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän avulla vanhemmat voivat seurata, mitä heidän lapsensa tekevät tietokoneella, käyttivätpä he laitettaan missä tahansa. Tämä edellyttää vain Microsoft-tilin avaamista lapselle, jonka jälkeen tilille muodostuvasta viikkoraportista voi tarkastella, mitä lapsi on koneellaan tehnyt.

Microsoft suosittelee, että ensinnäkin kullekin tietokoneen käyttäjälle, niin vanhemmille kuin jokaiselle lapselle luotaisiin oma henkilökohtainen käyttäjätunnus, ja toisekseen järjestelmänvalvojan oikeudet olisivat vain vanhempien käytössä. Tämä tuo muun muassa seuraavat hyödyt:

Lapsi ei voi avata vanhempien sähköpostia, verkkopalveluja, dokumentteja jne.
Lapset voivat personoida oman tilinsä asetukset mieleisekseen ilman, että vanhempien asetukset muuttuisivat. Lapset eivät kuitenkaan voi muuttaa koneen ja käyttöjärjestelmän tietoturvaan liittyviä asetuksia.
Haitallisten tiedostojen lataaminen estetään automaattisesti SmartScreen Application Reputation service -toiminnon avulla.

Vanhemmat, jotka haluavat paremmin seurata lastensa tietokoneen käyttöä, voivat raportoinnin lisäksi hyödyntää tehokkaampia työkaluja familysafety.microsoft.com -sivustolta.


Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Varo nettiansoja

Varo nettiansoja

Nettiin pätee, että jos joku kuulostaa liian hyvältä, niin kyseessä on huijaus.

Lue lisää

Turvallisesti verkossa

Turvallisesti verkossa

Chromodo on uusi verkkoselain, joka helpottaa turvallista surffaamista.

Lue lisää

Varo vilunkia Facebookissa

Varo vilunkia Facebookissa

Nettirikolliset hyödyntävät yhä enemmän Facebookia. Esimerkiksi likejacking-tykkäyskaappaukset ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Lue lisää

Nyeste

Viisaasti verkkokaupassa

Netistä voi ostaa turvallisesti, kun muistaa pari tärkeää asiaa.

Lue lisää

Varo nettiansoja

Nettiin pätee, että jos joku kuulostaa liian hyvältä, niin kyseessä on huijaus.

Lue lisää

Turvallisesti verkossa

Chromodo on uusi verkkoselain, joka helpottaa turvallista surffaamista.

Lue lisää