Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Parhaat vinkit tietoturvasta

Tässä lehdessä kirjoitetaan usein tietoturvasta, mutta kuinka maailman johtavat asiantuntijat varmistavat turvallisen tietokoneen käytön? Vastaukset löytyvät näiltä sivuilta hyödyllisinä tietoturvavinkkeinä.

Vain jäsenille - Lataa artikkeli

Itseään ei kannata pitää erikseen valikoituna tai erityisen uhattuna, vaikka sähköpostiin tulisikin huijausviestejä – ei vaikka lähettäjä vaikuttaisi tietävän nimesikin. Verkkorikolliset ampuvat virtuaalisilla haulikoillaan päivittäin miljoonia viestejä pahaa-aavistamattomiin koteihin. Se on kannattavaa liiketoimintaa, vaikka vain muutama ihminen haksahtaisi ansaan. Tietoturvayhtiö Symantec arvioi, että jopa 80 prosenttia maailman sähköposteista on roskaposteja eli joko ärsyttäviä mainoksia tai vielä haitallisempia versioita.

Verkossa on silti muitakin uhkia kuin roskaposti. Virukset ja haittaohjelmat ovat vielä vaarallisempia, sillä ne saastuttavat koneen ja ottavat sen jopa hallintaansa. Tiedon kalastelukin on uhkana, sillä rikolliset yrittävät huijata yksityisiä tietoja tai silkkaa rahaa tekaistuilla arpajaisilla tai seurustelupalveluilla. Tietoturvayhtiö Symantec laatii vuosittain Cybercrime Report -tietoturvaraportin. Viimeisimmän raportin mukaan 69 prosenttia internetin käyttäjistä on joutunut verkkorikoksen uhriksi – joka sekunti joutuu 14 aikuista verkkorikoksen uhriksi, mikä tarkoittaa yli miljoonaa uhria päivittäin.

Kysyimmekin maailman johtavilta tietoturvan asiantuntijoilta, miten he varmistavat turvallisen verkon selaamisen.


VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Juurihoitoa virustutkalla

Juurihoitoa virustutkalla

F-Securen ilmainen Online Scanner -työkalu on aikaisempaa tehokkaampi ja poistaa myös rootkit-ohjelmat, joista on tavallisesti hankala päästä eroon.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tietoturvaohjelmat vertailussa

VIPVIPTietoturvaohjelmat vertailussa

Suurtestissä kuuden suositun turvapaketin tuoreimmat versiot.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Suojaa älypuhelimesi

VIPVIPSuojaa älypuhelimesi

Kaikki eivät hoksaa, että myös älypuhelin on tietokone, joka tarvitsee tietoturvaa.

Lue lisää

Nyeste

Haitakkeita piisaa

550 miljoonaa ilkiötä väijyy verkossa.

Lue lisää

Ilkeä haitake väijyi 5 vuotta

Ilkeä Sauron-vakoiluohjelma on piileskellyt tietokoneissa viisi vuotta.

Lue lisää

Porukalla haitake kuriin

Europoliisi ja tietoturvaspesialistit iskevät kyberrikollisten kimppuun.

Lue lisää