Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Googlen Hyvä tietää -sivusto antaa vinkkejä tietoturva-asioissa

Vinkkejä tietoturvan parantamiseen ja turvalliseen verkonkäyttöön antava Googlen “Good to Know” -infosivusto on nyt käännetty myös suomeksi.

Google on aiemmin julkaissut kaikille verkon käyttäjille suunnatun Good to Know -infosivuston Yhdysvalloissa, Saksassa ja Englannissa. Kampanja antaa käytännönläheisiä vinkkejä tietoturvan parantamiseen ja ymmärtämiseen.

Tietoturva ei katso kansallisuutta, ja siksi sivusto on käännetty myös suomeksi ja 60 muulle kielelle. Perheille suunnattu Family Safety Center -sivusto on myös liitetty osaksi kokonaisuutta.

Sivustolla annetaan ohjeita verkossa säilytettävien tietojen suojaamiseen, kerrotaan kuinka Google käsittelee käyttäjien henkilökohtaisia tietoja ja annetaan vinkkejä kuinka perheiden verkkokäytöstä saadaan turvallisempaa. Sivuilla kerrotaan esimerkiksi kuinka valita riittävän vahva salasana, kuinka tunnistaa huijausyrityksiä ja kuinka parantaa turvallisuutta kaksivaiheisella kirjautumisen vahvistuksella.

Jokainen tuntee jonkun, joka käyttää samaa salasanaa kaikissa verkkopalveluissa, jättää kännykän näytön kaikkien näkyville ja ajattelee evästeiden olevan ainoastaan mukaan otettavaa syötävää. Verkkolukutaidon merkitys on kuitenkin kasvussa, ja Googlen sivusto on osaltaan kantamassa korttaan kekoon. Googlen blogissa kehotetaankin jakamaan sivuston vinkkejä tutuille ja kadunmiehille.VIPVIPTietoturvaohjelmat vertailussa

Tietoturva Suurtestissä kuuden suositun turvapaketin tuoreimmat versiot.

Lue lisää

Tietoturvaohjelmat vertailussa
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Siirrä cd-levysi kiintolevylle

VIPVIPSiirrä cd-levysi kiintolevylle

Levyjen ja asemien kanssa ei ole pakko temppuilla, vaikka cd-levyn tiedostot olisivat tarpeen. Sisällön voi siirtää koneeseen niin, että siihen pääsee heti käsiksi.

Lue lisää

Käytä Facebookia turvallisesti

Käytä Facebookia turvallisesti

Verkossa toimivat rikolliset käyttävät jo nyt hyväkseen sosiaalisia nettipalveluja, ja rikosten määrä kasvaa edelleen tulevaisuudessa. Erityisesti Facebook on oman menestyksensä uhri.

Lue lisää

Käytä vahvaa salasanaa

Käytä vahvaa salasanaa

Näillä vinkeillä luot salasanan, jonka murtamiseen menisi 180 365 000 vuotta.

Lue lisää

Nyeste

Haitakkeita piisaa

550 miljoonaa ilkiötä väijyy verkossa.

Lue lisää

Ilkeä haitake väijyi 5 vuotta

Ilkeä Sauron-vakoiluohjelma on piileskellyt tietokoneissa viisi vuotta.

Lue lisää

Porukalla haitake kuriin

Europoliisi ja tietoturvaspesialistit iskevät kyberrikollisten kimppuun.

Lue lisää