Bitdefender

Entistä tehokkaampi kiristyshaittaohjelmien torjuja

Tietoturvayhtiö Bitdefender on tehostanut torjuntaohjelmansa suojausta kiristyshaittaohjelmia vastaan.

torstai 31. maaliskuuta 2016

Tietoturvayhtiöiden keräämien raporttien mukaan järjestelmiä salaavien ja käyttäjiltä sisältöä lukitsevien kiristyshaittaohjelmien määrä on kasvanut merkittävästi. Esimerkiksi F-Securen tutkimusraportin mukaan viime vuonna saivat runsaasti huomiota sairaaloihin ja muihin organisaatioihin kohdistetut lunnaita vaatineet kiristysohjelmat.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tutkijat esittelivät hiljan blogissaan uuden, Suomessakin leviävän Locky-kiristyshaittaohjelman, joka on pahimmillaan tartuttanut 1–5 tietokonetta sekunnissa.

Check Pointin haaviin jäi kolmen päivän aikana neljännesmiljoona saastunutta tietokonetta. Tähän mennessä on löytynyt 40 erilaista Locky-tiedostoa.

Myös Viestintävirasto tiedotti Lockystä.

Tietoturvayhtiö Bitdefender on uudistanut Bitdefender Antivirus -torjuntaohjelmansa, joka tunnistaa kolme uutta kiristyshaittaohjelmatyyppiä. Näihin kuuluu myös Check Pointin löytämä Locky.

BitDefenderin työkalu on tällä hetkellä kattavin ase lunnasohjelmia vastaan, sillä se tunnistaa ja torjuu viisi kiristäjää: CryptoWall, CryptoLocker, CTB-Locker, Locky ja TeslaCrypt. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat tällä hetkellä vaarallisimmat kiristyshaittaohjelmat.

Ehkä sinua kiinnostaa...