ødelagt harddisk

Spotify voi pilata levytilasi

Suosittu musiikin suoratoistopalvelu tallentaa tietokoneelle kasapäin dataa vaikka ohjelmaa ei käyttäisi.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Hiljattain kävi ilmi, että suositun musiikin suoratoistopalvelun työpöytäversio tallentaa tietokoneelle gigakaupalla tietoa ilman näkyvää syytä. Ohjelmaa ei tarvitse käyttää, vaan riittää, että ohjelma on käynnissä, niin tietokoneelle alkaa kertyä tarpeettomia tiedostoja.

Eräs mahdollinen selitys käyttäjien mukaan on, että Spotify pyrkii jatkuvasti päivittämään paikallista musiikkikokoelmaa, jolloin ongelma on sitä suurempi, mitä isompi kokoelma käyttäjällä on.

Varmaa tietoa ongelman syystä ei Spotify ole toistaiseksi antanut. Nyt on kuitenkin vihdoin ilmestynyt päivitys, joka korjaa ongelman.

Kuluttaa levyä Tavallinen kiintolevy kestää jatkuvaa rasitusta paremmin kuin ssd, jonka elinikää datapommitus saattaa ikävästi lyhentää.

Uusin versio, joka Spotifyn mukaan korjaa ongelman, on versio 1.0.42. Se on kuitenkin aiheuttanut ongelmia joissain kokoonpanoissa, niin että ohjelma ei ole suostunut käynnistymään. jos näin käy, niin silloin paras ratkaisu on siirtyä käyttämään Spotifyn selainversiota siksi aikaa, kun ongelmiin julkaistaan korjaava päivitys.

> Lue lisää musiikkiasiaa