Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Salasana pitää – vai pitääkö?

Salanasta riippuen sen murtaminen voi kestää sekunnin murto-osan tai vähintään 70 vuosisataa.

Perinteisten salasanan murto- ja arvausmenetelmien epäonnistuttua hyökkääjä voi käyttää brute force hacking -menetelmää, jossa kokeillaan kaikkia mahdollisia kirjainten, numeroiden ja muiden merkkien yhdistelmiä, kunnes salasana on murrettu.

Gibson Research -ohjelmistotalon sivuilla on laskuri, jonka avulla voi tutkia, kuinka pian oma salasana murtuu, kun kaikkia mahdollisia yhdistelmiä kokeillaan. Laskin ei ole mikään salasanan vahvuusmittari, kuten sivustollakin todetaan.

Laskimen avulla saa kuitenkin hieman käsitystä siitä, kuinka salasanoja voidaan luoda erilaisista yhdistelmistä. Maailman yleisin salasana on 123456. Sen murtamiseen menee vain reilut 18 minuuttia, jos hyökkääjällä on käytössä kone, joka tekee 1 000 laskutoimitusta sekunnissa. Massiivisella hyökkäyskapasiteetilla numerosarja arvataan oikein sekunnin murto-osassa.

Neljästä kirjaimesta koostuvan salasanan murtamiseen menee vajaat kahdeksan minuuttia, kun arvauksia on 1 000 sekunnissa. Neljän merkin salasana murtuu noin neljässä tunnissa, kun yksi kirjaimista on numero. Murronkestävyys kasvaa vähintään 70 vuosisataan jo, kun käytetään kahdeksanmerkkistä salasanaa, jossa on vähintään yksi iso kirjain ja yksi numero.Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Hanki edullinen tietokone

Hanki edullinen tietokone

Uudesta tietokoneesta ei tarvitse välttämättä maksaa itseään kipeäksi. Peruskäyttöön riittävän tietokoneen saa jo noin 300 eurolla.

Lue lisää

Kannettava kouluun

Kannettava kouluun

Poimimme syksyn valikoimasta kolme vaihtoehtoa opiskelijan kannettavaksi tietokoneeksi.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa kannettavat tietokoneet

VIPVIPVertailussa kannettavat tietokoneet

Kannettavan ostajalla riittää valinnanvaraa. KotiMikro kokosi Pohjolan suurimpaan vertailuun kuusitoista tarjokasta, joiden joukosta voit löytää kohtuuhintaisen ja juuri omiin tarpeisiisi sopivan sylimikron.

Lue lisää

Nyeste

Hanki edullinen tietokone

Uudesta tietokoneesta ei tarvitse välttämättä maksaa itseään kipeäksi. Peruskäyttöön riittävän tietokoneen saa jo noin 300 eurolla.

Lue lisää

Klassikkokone huoltohommissa

Puolalaisverstaalla käytetään Commodore 64 -tietokonetta.

Lue lisää

Varo tilausansaa

Epämääräisiä tarjouksia tolkuttoman halvoista leffapalveluista liikkuu taas verkossa.

Lue lisää