Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Apple Mac Mini

Tyylikkääseen Mac miniin on tehty paljon parannuksia, mutta valitettavan kovaan hintaan.

Hinta:

805,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Applen Mac mini on pienikokoinen, kompakti pöytäkone, joka tuli myyntiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Laitteen uusin versio on kasvanut edellisestä versiosta pari senttimetriä leveyttä ja syvyyttä. Korkeutta minilaitteella on vain 3,6 senttimetriä.

Lähes äänettömän tietokoneen suoritin on päivitetty edellistä hieman nopeampaan malliin. Siitä huolimatta Mac mini ei ole mikään maailman nopein tietokone. Plussaa tulee kuitenkin Applen helppokäyttöisestä käyttöjärjestelmästä ja siitä, että laitteessa riittää tehoja Windows 7:n pyörittämiseen. Windows on helppo asentaa Snow Leopardin rinnalle käyttöjärjestelmään sisältyvän Boot camp -ohjelman avulla. Applella on lisäksi tunnetusti tyylikkäät mediaohjelmat, mutta myös Windows Media Center toimii hienosti Macissa.

Mac mini on ollut suosittu pientä ja hiljaista pöytäkonetta hakevien keskuudessa, mutta laitetta käytetään myös mediakeskuksena. Macin pelkistetty alumiinikotelo sopii hyvin muiden tv-laitteiden joukkoon, ja pienikokoisena laitteen voi myös halutessaan piilottaa television taakse. Lisäksi uuteen Mac miniin on saatu kauan kaivattu hdmi-liitäntä.

Takapaneelista löytyy nopea firewire 800 -liitäntä, neljä usb 2.0 -liitäntää sekä sd-muistikortinlukija. Virtalähde on rakennettu kotelon sisälle – edellisessä versiossa oli suuri ulkoinen virtalähde.
Mac mini on erittäin tyylikäs ja muutenkin mainio laite, mutta pari asiaa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ennen kuin menee napsauttamaan osta-painiketta. Hinta on nimittäin ominaisuuksiin nähden järkyttävä. Huokein malli maksaa yli 800 euroa, ja sen päälle pitää vielä pulittaa reilu satanen, jos haluaa Applen tyylisen langattoman näppäimistön ja hiiren. Ja jos vielä haluaa kokoonpanoon Windowsin, niin hinta nousee tuhanteen euroon, eikä tässä summassa ole vielä edes näyttöä mukana.

Fakta

• Suoritin: Intel Core 2 duo,
2,4 GHz
• Näytönohjain: Nvidia
Geforce 320M
• Muisti: 2 Gt
• Kiintolevy: 320 Gt
• Optinen asema: 8x dvd±rw dl
kelkaton
• Hdmi-liitäntä
• Mini DisplayPort
• 1x firewire 800
• 4x usb 2.0
• 1x sd-muistikorttipaikka
• Paino: 1,37 kg
• Mitat: 19,7 x 19,7 x 3,6 cm

  • Design

  • Koko

  • Liitännät

  • Hinta

  • Ohjauslaitteet lisävaruste

Ulkoiset linkit
Lue lisää

VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Ota uusi pc haltuun

VIPVIPOta uusi pc haltuun

Tule mukaan kurssille, jolla käsitellään kattavasti pc:n käyttöä. Upouuden tietokoneen käyttöönotto vaatii tietyt valmistelut. Näytämme, kuinka selviät niistä vähällä vaivalla.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa minitietokoneet

VIPVIPVertailussa minitietokoneet

KotiMikro testasi uudet ja trendikkäät mini-pc:t.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tietokone korurasiassa

VIPVIPTietokone korurasiassa

Persoonallista pc-ratkaisua täydentävät taulunkehyksiin istutettu näyttö ja antiikkisessa puhelimessa soiva kaiutin.

Lue lisää

Nyeste

10 kotikokoonpanoa

Tietokoneen voi nikkaroida vaikka minkälaiseen koteloon. Katso 10 omintakeisen ratkaisun kuvagalleria.

Lue lisää

Tietokone korurasiassa

Persoonallista pc-ratkaisua täydentävät taulunkehyksiin istutettu näyttö ja antiikkisessa puhelimessa soiva kaiutin.

Lue lisää

Vertailussa minitietokoneet

KotiMikro testasi uudet ja trendikkäät mini-pc:t.

Lue lisää