Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uudet Asus-tietokoneet eivät sisällä turhia ohjelmia

Jurppiiko esiasennettu tauhka? Asusin uudet Pure-mallit eivät sisällä mitään ylimääräisiä ohjelmistoja.

Uuden tietokoneen mukana tulee tyypillisesti useita esiasennettuja ohjelmia, joista käytetään yleisesti nimitystä bloatware. Tietokonevalmistajat ovat nyt ryhtyneet tarjoamaan myös tietokoneita, joissa ei ole näitä käyttäjiä arsyttäviä ylimääräisiä sovelluksia.

Isoista valmistajista Asus tuo nyt myyntiin uuden Pure-mallistonsa, jonka tietokoneet eivät sisällä mitään ylimääräisiä, esiasennettuja ohjelmistoja.

Esiasennetut ohjelmistot ovat äsyttäneet käyttäjiä myös sen takia, että vaikka niitä ei käyttäisi, niin ne saattavat silti toimia taustalla ja verottaa koneen muistia sekä suoritintehoa. Ylimääräiset ohjelmat myös hidastavat uudenkin koneen käynnistymistä, mikä on usein erityisen ärsyttävää.

Microsoft samalla asialla
Asuksen Pure-koneissa esimerkiksi virusturvasta huolehtii Microsoftin oma tietoturvaohjelmisto Windows Defender, joka päivittyy automaattisesti ilman lisäkuluja.

Konsepti on tuttu Microsoftin Signature Edition -tietokoneista, joita Suomessa myy Gigantti. Niissä ei myöskään ole Windowsin lisäksi mitään ylimääräisiä ohjelmia eikä kokeiluversioita.

Asus Pure -malliston ensimmäinen tuote on huippusuosioon noussut Asus Zenbook UX305CA, täysin ilman tuulettimia toteutettu ja Intel Core M -suorittimella varustettu Zenbook-kannettava.

Pure-koneissa on Microsoft Windows ilman esiasennettuja kolmannen osapuolen sovelluksia, trial-versioita tai ohjelmistoja, mikä lupaa jopa kaksi kertaa nopeamman käynnistymisajan ja 35 prosenttia nopeamman sulkemisen.

Asus Pure -tietokoneita alkavat Suomessa myydä ensimmäisenä Expert, Power, Verkokauppa.com, Elisa, Dustin, CDON ja Webhallen.

Asus Zenbook Pure -videoesittely, josta käy ilmi konseptin iskusanat, "puhdas, nopea ja suojattu":





VIPVIPTietoturvaohjelmat vertailussa

Tietoturva Suurtestissä kuuden suositun turvapaketin tuoreimmat versiot.

Lue lisää

Tietoturvaohjelmat vertailussa
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Lue Kotimikro -lehteä digitaalisesti

Lue Kotimikro -lehteä digitaalisesti

Voit lukea uusimman Kotimikro -lehden ja monia muita lehtiä digitaalisella WYPE-sovelluksella - niin sinulla on aina mukavaa luettavaa!

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa kannettavat tietokoneet

VIPVIPVertailussa kannettavat tietokoneet

Kannettavan ostajalla riittää valinnanvaraa. KotiMikro kokosi Pohjolan suurimpaan vertailuun kuusitoista tarjokasta, joiden joukosta voit löytää kohtuuhintaisen ja juuri omiin tarpeisiisi sopivan sylimikron.

Lue lisää

Uuden polven Chromebook

Uuden polven Chromebook

Acerin uusi Chromebook on varustettu uusimmalla Intelin Haswell-arkkitehtuuriin perustuvalla suorittimella sekä jopa 8,5 tuntia kestävällä akulla.

Lue lisää

Nyeste

Pöpöt pois

Puhdista tietokone, niin bakteerit eivät viihdy siinä.

Lue lisää

Vertailussa kannettavat tietokoneet

Kannettavan ostajalla riittää valinnanvaraa. KotiMikro kokosi Pohjolan suurimpaan vertailuun kuusitoista tarjokasta, joiden joukosta voit löytää kohtuuhintaisen ja juuri omiin tarpeisiisi sopivan sylimikron.

Lue lisää

Kannettava kouluun

Poimimme syksyn valikoimasta kolme vaihtoehtoa opiskelijan kannettavaksi tietokoneeksi.

Lue lisää