Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pilvipohjainen kevytkannettava Windows 10:llä

Acer Aspire One Cloudbook on pilvipohjainen kevytkannettava, joka päihittää saman hintaluokan taulutietokoneen suorituskyvyllään ja varustelullaan.

Miniläppäri, vieläkö näitä tehdään? Hämmästys oli ensimmäinen reaktio, kun Acerin uusi Cloudbook kuorittiin paketista. Nimestäkin kuitenkin jo voi päätellä, ettei kyse ole perinteisestä kannettavasta. Acer Aspire One Cloudbook on pilvipohjainen kevytkannettava, joka on varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ja Acerin pilviräätälöidyillä sovelluksilla muun muassa dokumenttien, kuvien ja musiikin hallintaan.

Esimerkiksi Chromebookiin verrattuna etuna on täysiverinen Windows. Cloudbookin suorituskyky on kuitenkin sen verran rajallinen, että raskaimpia sovelluksia laitteella ei kannata ajaa. Cloudbookissa on kahden gigatavun muisti ja ssd-tallennustilaa 32 gigatavua.

Jujuna pilvi

Laitteen omaan tallennustilaan ei järjestelmän ja esiasennettujen sovellusten lisäksi mahdu dataa kuin kymmenisen gigatavua, mutta pilvipohjaisuus onkin kuitenkin Cloudbookin juju. Oletuksena kaikki tiedostot tallentuvat käyttäjän omaan pilveen, jossa ne ovat saatavilla myös muilla laitteilla, kuten puhelimella ja taulutietokoneella. Cloudbookin hintaan sisältyy vuodeksi Office-tilaus ja teratavun pilvitallennustila, joka riittää ahkerallekin tiedostojen kerääjälle.

Cloudbookin täysikokoisella näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa, kun numerotkin löytyvät omasta rivistään. Tasohiiri on myös ilahduttavan kookas ja tunnokas. Lisäksi taso tottelee Windows 10:n elekomentoja. Ja jos niin haluaa, niin myös ykkös- ja kakkospainiketta voi käyttää. Ne eivät ole näkyvissä, mutta löytyvät tason alareunasta.

Akulle luvataan seitsemän tuntia yhdellä latauksella. Kokeiltaessa akkua ei tarvinnut viikon aikana ladata kuin kerran, kun Cloudbookia käytettiin satunnaisesti joka päivä eikä laitetta sammutettu, vaan sen annettiin mennä omia aikojaan lepotilaan.


Cloudbookissa on nopea, uusimman standardin langaton verkkoyhteys sekä bluetooth ja kyljistä löytyy tarvittavat liitännät: täysikokoinen hdmi, usb 3.0 ja usb 2.0 sekä sd-muistikorttilukija.


Esimerkiksi nettipuheluita varten on kuulokeliitäntä ja webkamera, jonka molemmin puolin on mikrofonit. Webkameran vieressä on lisäksi merkkivalo, joka kertoo, kun kamera on käytössä. Laitteen pohjan etureunaan on sijoitettu kaksi stereokaiutinta.

Alle 300 euron hintainen Cloudbook on varteenotettava vaihtoehto peruskannettavaksi. Esimerkiksi saman hintaluokan taulutietokoneeseen verrattuna Cloudbook on tehokkaampi ja monipuolisemmin varusteltu.

Acer Aspire One Cloudbook 11 AO1-131-C39W

Näyttö: 11,6 tuumaa

Tarkkuus: 1366 x 768 pistettä

Näytönohjain: Intel HD Graphics

Suoritin: Intel Celeron N3050 1,6 GHz

Muisti: 2 Gt

Tallennustila: 32 Gt

Langattomat yhteydet: Wlan 802.11ac, bluetooth 4.0

Liitännät: 1 x usb 3.0, 1 x usb 2.0, hdmi, sd-muistikortinlukija, ääniulostulo

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home

Mitat: 29,2 x 20,2 x 1,8 cm

Paino: 1,15 kg


VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa kannettavat tietokoneet

VIPVIPVertailussa kannettavat tietokoneet

Kannettavan ostajalla riittää valinnanvaraa. KotiMikro kokosi Pohjolan suurimpaan vertailuun kuusitoista tarjokasta, joiden joukosta voit löytää kohtuuhintaisen ja juuri omiin tarpeisiisi sopivan sylimikron.

Lue lisää

Windows ilman bloatwarea

Windows ilman bloatwarea

Asusin uudet Pure-mallit eivät sisällä mitään ylimääräisiä ohjelmistoja.

Lue lisää

Lue Kotimikro -lehteä digitaalisesti

Lue Kotimikro -lehteä digitaalisesti

Voit lukea uusimman Kotimikro -lehden ja monia muita lehtiä digitaalisella WYPE-sovelluksella - niin sinulla on aina mukavaa luettavaa!

Lue lisää

Nyeste

Pöpöt pois

Puhdista tietokone, niin bakteerit eivät viihdy siinä.

Lue lisää

Vertailussa kannettavat tietokoneet

Kannettavan ostajalla riittää valinnanvaraa. KotiMikro kokosi Pohjolan suurimpaan vertailuun kuusitoista tarjokasta, joiden joukosta voit löytää kohtuuhintaisen ja juuri omiin tarpeisiisi sopivan sylimikron.

Lue lisää

Kannettava kouluun

Poimimme syksyn valikoimasta kolme vaihtoehtoa opiskelijan kannettavaksi tietokoneeksi.

Lue lisää