Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Archos-tablettilaitteet Suomen markkinoille

Eurooppalainen viihde- ja tablettilaitteiden pioneeri Archos on palannut Suomen markkinoille esittelemällä Android 4.0 -käyttöjärjestelmää hyödyntävät G9-tablettilaitteensa.

Kuvan Archos 80 G9 Turbo on markkinoiden ensimmäinen 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimella varustettu Android 4.0 -tablettilaite alle 300 euron hintaluokassa.

Vuonna 2011 tablettilaitteiden markkinat Euroopassa ylsivät lähes seitsemän miljoonan laitteen myyntiin. Kasvu on valtava verrattuna edellisen vuoden 1,4 miljoonan laitteen myyntiin. Archos on Pohjoismaissa vielä melko tuntematon, mutta sen Euroopan markkinaosuus vuonna 2011 oli 24 prosenttia alle 400 euron hintaluokassa. Lisäksi sen edullisemmalla rinnakkaismerkillä oli 20 prosentin osuus. Archos on tunnettu ja kasvava nimi tablettilaitteiden markkinoilla ja uusien jakelukanavien myötä merkittävää kasvua on luvassa myös Pohjoismaissa.

Archos G9 Turbo -tablettilaitteet ovat verrattoman nopeita, laajennettavia ja edullisia", sanoo Archos-tuotteiden Suomen myynnistä vastaava Mika Sevón iMinds Finlandista.

Archos 80 G9 Turbo on markkinoiden ensimmäinen 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimella varustettu Android 4.0 -tablettilaite alle 300 euron hintaluokassa. Tehokas suoritin ja yhden gigatavun keskusmuisti tekevät siitä puolet tehokkaamman kuin yhden gigahertsin nopeudella toimivat kilpailijansa.”

Archos G9 Turbo -tablettilaitteissa on mallista riippuen 8 tai 10,1 tuuman kirkas näyttö ja tehokas tuplaydinsuoritin, joka toimii 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. Nämä mahdollistavat tehokkaan nettisurffailun ja moniajon sekä täysteräväpiirtoisten videoiden sulavan toiston.

Kuluttajan ei pitäisi joutua hankintahetkellä valitsemaan 3g- ja wlan-yhteydellä varustetun tablettilaitteen välillä. Archos on ratkaissut ongelman Archos G9 3G -mokkulalla. Tämä usb-liitäntäinen 3g-tikku kelpuuttaa tavallisen sim-kortin sisäänsä ja toimii niin pc-tietokoneissa kuin Archos G9 Turbo -tablettilaitteissa. Tämä 3g-tikku sopii Archos G9 Turbo -tablettilaitteen takaosassa olevaan kannelliseen koloon. Näin mokkula pysyy pois tieltä, mutta tekee tablettilaitteesta tehokkaan ratkaisun myös matkakäyttöön.

Archos G9 Turbon yhden gigatavun keskusmuistin lisäksi laitteessa on mallikohtaisesti joko 8 tai 16 gigatavua flash-muistia tai jopa 250 gigatavua kiintolevytilaa. Tehokkaan välimuistijärjestelmän ansiosta kiintolevylliset Archos G9 Turbo -mallit tuntuvat yhtä nopeilta kuin flash-muistilla varustetut laitteet.

Archos G9 Turbo on monipuolinen työkalu matkakäyttöön. Sen käyttöjärjestelmänä on Android 4.0 (”Ice Cream Sandwich”), joka on varta vasten suunniteltu ja optimoitu tablettilaitteiden ominaisuuksia silmällä pitäen. Se tekee yhteydenpidosta, sovellusten käytöstä ja nettisurffailusta Adobe Flash 11 -lisäosan kanssa helppoa ja tehokasta.

Android 4.0:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat nopea netin selaaminen, vaivaton moniajo, monipuoliset muistutustoiminnot, mukautettavat valikot, säädettävät apuohjelmat sekä lukuisat sosiaalisen median toiminnot. Näiden lisäksi Android 4.0 tuo uusia kommunikointitapoja ja helpottaa tiedon jakamista esimerkiksi aiempaa paremmilla äänitoiminnoilla, kuvaominaisuuksilla ja uusitulla kuvagalleriasovelluksella, jossa on mukana valokuvan muokkausvälineet.

Archos-lisäsovellukset pitävät sisällään sekä tuen täysteräväpiirtoisille (1080p) videoille että langattomalle tiedostojen jakamiselle tablettilaitteen ja tietokoneen tai dlna-yhteensopivien laitteiden välillä. Mukana on myös tuki 3d-videoille (mkv3d-tiedostot). Google-sertifioinnin ansiosta Archos G9 Turbo hyödyntää myös lukuisia Googlen omia sovelluksia, kuten Gmailia, Google Calendaria, Google Mapsia (myös Street View ja Navigation), Google Talkia (ääni- ja videopuheluihin) ja YouTubea. Lisäksi erilaisia ohjelmia voidaan ladata Google Play -kauppapaikasta, josta löytyy satoja tuhansia erilaisia sovelluksia moniin eri tarpeisiin.

Saatavuus ja hinnoittelu
Archos G9 Turbo -tablettilaitteet tulivat myyntiin Suomessa kesäkuussa 2012. Kuluttajahinnat ovat seuraavat (sisältäen alv 23%):

Archos 80 G9 Turbo 8 Gt 79 €
Archos 80 G9 Turbo 16 Gt 299 €
Archos 80 G9 Turbo 250 Gt 319 €
Archos 101 G9 Turbo 8 Gt 319 €
Archos 101 G9 Turbo 16 Gt 329 €
Archos 101 G9 Turbo 250 Gt    379 €
Archos G9 3G Key 49 €

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Valitse täppärisi oikein

VIPVIPValitse täppärisi oikein

KotiMikro selvitti, mitä taulutietokoneen ostajan kannattaa huomioida.

Lue lisää

Jolla Tablet tilattavissa

Jolla Tablet tilattavissa

Jolla Tablet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa tavoitteena luoda käyttöystävällinen, minimalistinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Maailman paras tabletti

VIPVIPMaailman paras tabletti

Ipad Air on upea uusi versio jo ennestään markkinoiden parhaimmasta taulutietokoneesta.

Lue lisää

Nyeste

Jolla Tablet tilattavissa

Jolla Tablet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa tavoitteena luoda käyttöystävällinen, minimalistinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Lue lisää

Tabletti mukaan lomalle

Tabletti kannattaa ottaa mukaan lomalle! Tabletin kanssa saat lomasta irti enemmän! Lue täältä, miten.

Lue lisää

10-tuumaiset tabletit vertailussa

KotiMikro otti vertailuun viisi uutta mallia ja selvitti millaisen laitteen saa 300–600 euron hintaluokasta.

Lue lisää