Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lumian taru päättyy - Nokia-känny palaa

Microsoft keskittyy Windows-laitteisiin ja luopuu puhelinten valmistuksesta ainakin osittain. Yhtiö kuitenkin jatkaa Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmänsä kehittämistä.

Lumia-puhelinten alamäki on jo pitempään ollut jyrkkä. Alamäen yksi seuraus oli viime päivien kohu-uutinen jätti-irtisanomisista.

Microsoft päätti lopettaa Microsoft Mobile Oy:n toiminnan, mikä tarkoittaa sitä, että Suomessa ei enää tehdä Lumia-puhelimia. Tampereen tuotekehitysyksikön toiminta lopetetaan, ja Microsoftin tiedotteen mukaan yhtiö ”- - suunnittelee säilyttävänsä joitakin tuotekehitystiimejä Espoossa”.

Mobiiliyksikön lopettamisen seurauksena vähennetään enintään 1350 työpaikkaa Microsoft Mobile Oy:stä Suomessa sekä enintään 500 työpaikkaa globaalisti.

Microsoft kertoo tiedotteessaan, että joillakin työntekijöillä tulee olemaan mahdollisuus siirtyä työskentelemään Redmondiin omasta kiinnostuksesta ja tehtävien soveltuvuudesta riippuen. Lisäksi muutosten kohteena oleville Suomen työntekijöille tarjotaan sekä taloudellisia tukipaketteja että muuta tukea.

Nokialainen palaa
Suunnitelmat liittyvät Microsoftin 18.5. julkistamaan suunnitelmaan myydä peruspuhelinliiketoimintansa, mukaan lukien käyttöoikeus Nokia-puhelinten brändiin, FIH Mobile Ltd:lle ja HMD Global Oy:lle. Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan vuonna 2014, ja kaupan myötä Microsoft sai myös oikeudet Lumia-nimeen.

Taiwanilainen elektroniikkajätti FIH Mobile ja suomalainen HDM Global valmistavat jatkossa Nokia-peruskännyköitä ja myös nokialaisia Android-älypuhelimia.

Microsoft kertoo jatkavansa Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmänsä kehittämistä ja Lumia-älypuhelinten sekä muiden valmistajien älypuhelinten tukemista. Varsinaisen valmistajan voi siis arvella tulevan muualta kuin Microsoftin pajasta - ellei sitten puhelintuotantoa varten perusteta uutta yksikköä.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Nokian känny palaa

Nokian känny palaa

Taiwanilainen elektroniikkajätti ryhtyy valmistamaan Nokia-merkkisiä Android-puhelimia.

Lue lisää

Tylsä Windows-puhelin

Tylsä Windows-puhelin

HTC 7 Trophy vastaa tarkalleen niitä vähimmäisvaatimuksia, jotka Microsoft on asettanut Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmää käyttäville puhelimille.

Lue lisää

Uusi Windows Phone kiinnostaa

Uusi Windows Phone kiinnostaa

Koodinimellä Mango tunnettu Windows Phonen uusi päivitys herätti suurta kiinnostusta suomalaisten mobiilikehittäjien keskuudessa.

Lue lisää

Nyeste

Windows 10 vain UUSIIN puhelimiin?

Jos kuvittelit voivasi päivittää Windows 10:n vanhaan älyluuriisi, olit luultavasti väärässä.

Lue lisää

Acerilta Windows-puhelin

CES 2016: Acerin puhelimien uutuusmalli pyörittää Windows-sovelluksia ulkoisella näytöllä.

Lue lisää

Microsoftin huokea Windows-puhelin

Huokea puhelin, joka tuntuu hauraalta. Ominaisuudet on suhteutettu hintaan.

Lue lisää