WhatsApp Account

WhatsApp antaa puhelinnumerosi Facebookille

Suosittu pikaviestisovellus jakaa puhelinnumerosi ja muita tietojasi Facebookin kanssa. Näin voit estää sen.

torstai 8. syyskuuta 2016

Oli jotenkin odotettavissa, että WhatsApp ryhtyy vaihtamaan tietoja Facebookin kanssa. Facebook osti WhatsApp-pikaviestisovelluksen 16 miljardilla dollarilla eli nykyeuroissa noin 14 miljardilla. Nyt sitten viimeisen päivityksen myötä WhatsAppin käyttöehtoja on muutettu.

Tietojen luovutus WhatApp-sovelluksesta Facebookiin edellyttää kuitenkin käyttäjän hyväksyntää. Jos oma WhatsApp ei ole vielä päivittynyt, sen asetuksissa voi määritellä puhelinnumeron piiloon.

Päivitetty WhatsApp tuo sen sijaan näytölle uudet käyttöehdot. Valitse ehtojen hyväksymisen sijasta nuolikuvake käyttöehtojen lukemiseksi ja ota pois jakamisesta kertova valinta.

Jos ehdit jo hyväksy uudet ehdot, voit vielä 30 päivän ajan peruuttaa jakamisluvan WhatsAppin asetuksissa.

1. Avaa WhatsApp puhelimessa.

2. Valitse ’Asetukset’ ja ’Tili’.

3. Ota ’Jaa käyttäjätilini tiedot’ pois käytöstä.

4. Vahvista valinta seuraavassa ruudussa, jossa todetaan, että valintaa ei voi perua. Nyt jakamisvalintaa ei enää ole sovelluksen asetuksissa.

Silloin kun sovelluksesta tuli Facebookin palvelu, käyttäjille kerrottiin, että tietoja ei anneta eteenpäin Facebookille sen paremmin kuin muillekaan. Yhtiössä tultiin toisin aatoksiin luultavasti sen takia, että WhatsAppilla on noin miljardi käyttäjää - ja potentiaalista kaupallisen tiedotteen kohdetta.

Uusilla WhatsApp-käyttäjillä ei ole mahdollisuutta estää tietojensa jakamista.