Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suomalainen ei syty selfie-kuvista

Tuore kysely kertoo, että suomalaisista peräti 25 prosenttia ei tunne selfie-sanan merkitystä. Ruotsissa lukema on 15 prosenttia ja Norjassa 11 prosenttia. Pohjoismaiden selfie-tietoisin kansa on Tanska, jossa 96 prosenttia vastaajista ymmärtää selfie-sanan merkityksen.

Suomalaiset ovat Pohjoismaiden innottomimpia selfie-kuvien ottajia. Kyselyn vastanneista peräti 71 prosenttia kertoo, ettei ole koskaan ottanut selfietä. Vastaava lukema selfie-kuvaamisen Pohjoismaisessa kärkimaassa, Tanskassa, on 61 prosenttia.


Ruotsalaiset rakastavat retusointia
Kyselytulosten perusteella ruotsalaiset ovat innokkaimpia retusoimaan omakuviaan. 23 prosenttia ruotsalaisvastaajista kertoo muokkaavansa kuvia jollakin tavoin ennen niiden julkaisemista sosiaalisen median palveluissa. Reipas enemmistö suomalaisista on sinut oman itsensä kanssa, sillä vain 18 prosenttia tunnustaa parantelevansa kuvia ennen niiden julkaisemista.

Peräti 28 prosenttia omakuvia itsestään ottavista ruotsalaisista kertoo ottavansa selfieitä shoppaillessaan. Suomalaisista kuvia räpsii kauppareissulla vain 18 prosenttia.Alastonkuvan ilo jaetaan
Peräti 47 prosenttia suomalaisvastaajista kertoo, ettei heillä ole ainuttakaan kuvaa itsestään tallennettuna puhelimen muistiin. Vaikka suomalaiset eivät ole uutteria omakuvien ottajia, ovat he Pohjoismaiden innokkaimpia julkaisemaan kuvat Facebookissa. Näin tekee jopa 41 prosenttia suomalaisista. Silti peräti 38 prosenttia suomalaisista vastaajista kertoo tallentavansa omakuvansa vain puhelimeen eikä jaa niitä kenellekään. Suomalaisista 11 prosenttia jakaa kuvansa Instagramissa.

Alastomuus ei hävetä saunakansaa: suomalaisista 8 prosenttia ilmoittaa ottavansa selfieitä ilkosillaan, ja heistä jopa 63 prosenttia paljastaa joskus jakaneensa alastonkuvan puhelimellaan.


Mekö riippuvaisia puhelimistamme?
Suomalaisista vastaajista 56 prosenttia kokee, ettei ole riippuvainen puhelimestaan. Silti suomalaiset vastaajat ovat kyselyn perusteella hanakimpia tarkistamaan puhelimensa aina ennen nukkumaanmenoa: 30 prosenttia tarkistaa puhelimensa aina ja 40 prosenttia silloin tällöin ennen unta. Pohjoismaiden riippuvaisimpia kännykän käyttäjiä ovat norjalaiset. Heistä 64 prosenttia tunnustaa olevansa täysin riippuvaisia kännykästään.

”Vaikka suomalaiset ovatkin muita Pohjoismaita jäljessä selfie-kuvaamisessa, on selvää, että selfie-sanasta on muotoutumassa arkislangia myös Suomessa. Kännykällä otetaan entistä enemmän kuvia ja älypuhelimen kamerasta on tullut yhä tärkeämpi kriteeri uutta puhelinta valittaessa. Samsungin uutuuspuhelimien kameraominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Selfie Alarm -toiminto, joka helpottaa ajoitettujen omakuvien ottamista", toteaa Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.


Salaa kuvaaminen on Pohjoismaissa arkipäivää
Suomalaisista useampi kuin joka toinen myöntää ottaneensa kuvia muista ihmisistä ilman heidän lupaansa. Toisten luvatta kuvaaminen on kyselyn mukaan muissa Pohjoismaissa yhtä suosittua.

Suosituin aika selfieiden ottamiseen on viikonloppuna. Vain ani harva suomalainen myöntää ottavansa kuvia itsestään joka päivä. Puolet suomalaisista vastaajista ilmoittaa ottavansa selfieitä juhlissa. Omakuvien ottaminen on kyselyn mukaan suosittua myös koulussa tai työpaikalla.

Samsung tilasi kyselyn tutkimusyhtiö YouGOVilta keväällä 2014. Kyselyyn vastasi 4 000 yli 18-vuotiasta, joista 1 000 oli suomalaisia.


TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Googlen uutuuspuhelimia voi joutua odottamaan.

Lue lisää

Sovellus Alzheimer-potilaille

Sovellus Alzheimer-potilaille

12-vuotias kehitti sovelluksen, joka auttaa Alzheimeria potevia kommunikoimaan.

Lue lisää

Vältä jättimäinen datalasku

Vältä jättimäinen datalasku

Mobiilidatan voi ottaa kaukomailla kokonaan pois päältä, niin välttää ison laskun.

Lue lisää

Nyeste

Pääministeri jahtasi pokeja

Norjan pääministeri jahtasi pokémoneja kesken parlamentin istunnon.

Lue lisää

Hakkeroi ja rikastu

Iso palkkio luvassa puhelimeen murtautujalle.

Lue lisää

Pokémon Go ranteessa

Ranneke helpottaa pokémonien keräämistä, mutta tuliko laite liian myöhään?

Lue lisää