Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Hittipeli Pokémon Go listaykkönen myös Suomessa

Ilmiöksi noussut Pokémon Go julkaistiin virallisesti Suomessa viime lauantaina. Peli kiipesi heti sovelluskauppojen ykköseksi.

Innokkaimmat täkäläiset pokéfanit ehtivät jo ennen virallista Suomen julkaisua asentaa puhelimiinsa maailmalla huippusuositun Pokémon Go -pelin. Asennus onnistui kiertotietä - ja iPhonella osin sovelluskaupan käyttöehtojen vastaisesti.

Lauantaina ei enää tarvinnut kikkailla, sillä Pokémon Go julkaistiin silloin virallisesti myös Suomessa. Pokémon Go -uutissivusto tviittasi, kuinka sovellus on nyt saatavilla Android- ja iOS-laitteilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Parissakymmenessä maassa samaan aikaan julkaistu sovellus nousi odotetusti listaykköseksi sekä Apple App Storessa että Google Play Kaupassa, missä Pokémon Go oli suosituimpien sovellusten kärjessä myös Suomessa heti maanantaiaamuna.

Palvelimet kovilla
Pelaajat alkoivat heti raportoida ongelmista. Ruuhkaantuneet pelipalvelimet eivät kykene vastaamaan valtavaan käyttöpiikkiin, jonka massiivisen suosion saavuttanut peli saa aikaan. Suomessa muun muassa Yle uutisoi, hakkeriryhmä olisi nujertanut palvelimet palvelunestohyökkäyksellä lauantaina iltapäivällä.

Pelaajaruuhkan aiheuttamien ongelmien lisäksi pelin jumiintuminen voi johtua myös uuden pelin tyypillisistä lastentaudeista, joita sitten korjataan päivityksillä, kuten Aamulehti totesi mainiossa ja kattavassa Pokémon Go -peliä käsittelevässä katsauksessaan.

Järki päässä virtuaalijahdissa
Google Maps -karttapavelun avulla todellisiin paikkoihin sijoitettuja hahmoja jahtaavat pelaajat saattavat toikkaroida jopa autoteillä. Maailmalla on raportoitu hahmonjahtaajien tunkevan myös yksityisalueille. Suomessa ei tiettävästi ainakaan vielä ole kutsuttu poliisia paikalle törttöilevän poké-poimijan takia.Virtuaali-pokémoneja jahdatessa kannattaa pitää järki päässä, niin itselle tai muille ei satu mitään vahinkoja.

Pelin suosiota kuvaa hyvin oheinen Twitter-käyttäjän postaama video. Siinä harvinaisen Pokémon-hahmon ilmestyminen New Yorkin Central Parkiin sai tuhannet pelaajat rynnistämään puistoon.

Pokémon Go -pelin voi ladata ilmaiseksi Android- tai iOS-sovelluskaupasta. Pelaaminen on ilmaista, mutta pelin sisällä voi tehdä etenemistä auttavia ostoksia.

> Lue Tieteen Kuvalehden Pokémon Go -vinkitTV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Googlen uutuuspuhelimia voi joutua odottamaan.

Lue lisää

Note 7 paloi poroksi

Note 7 paloi poroksi

Samsung Note 7 häipyi kuukaudessa savuna ilmaan ongelma-akun myötä.

Lue lisää

Nopea älypuhelin superedullisesti

Nopea älypuhelin superedullisesti

Huippuhyvän älypuhelimen ei tarvitse maksaa omaisuuksia

Lue lisää

Nyeste

Pääministeri jahtasi pokeja

Norjan pääministeri jahtasi pokémoneja kesken parlamentin istunnon.

Lue lisää

Hakkeroi ja rikastu

Iso palkkio luvassa puhelimeen murtautujalle.

Lue lisää

Pokémon Go ranteessa

Ranneke helpottaa pokémonien keräämistä, mutta tuliko laite liian myöhään?

Lue lisää