Phonebooth

Entistä huokeampaa matkaviestintää lomalla

Uusi verkkovierailuasetus laski mobiilikäytön hintaa EU-alueella - puhelut ja tiedonsiirto jopa 75 prosenttia aikaisempaa halvempaa.

tiistai 10. toukokuuta 2016

EU:n alueella käytössä oleviin jäsenmaiden yhteisiin verkkovierailumaksuihin tulleen uudistuksen ansiosta enää ei tarvitse pelätä tolkutonta puhelinlaskua ulkomailla vietetyn loman jälkeen.

Huhtikuun lopussa käyttöön otettujen uusien palvelumaksujen ansiosta EU-alueella soitettujen puheluiden, tekstiviestien ja datasiirron hinnat halpenivat jopa yli 70 prosenttia verrattuna aikaisempiin roaming-maksuihin.

Puheluista, tekstiviesteistä ja datasiirrosta selviää kotimaisella hinnalla, jonka päälle tulee pieni lisäveloitus. Kun esimerkiksi 10 megatavun siirrosta joutui aikaisemmin pulittamaan lisämaksuna vähintään 2,48 euroa, niin nyt lisämaksu on huokeimmillaan vain 62 senttiä kymmeneltä megatavulta. Siirtomaksu on siis peräti 75 prosenttia aikaisempaa edullisempaa.

Lähetetyt ja vastaanotetut multimediaviestit laskutetaan käytettyjen megatavujen perusteella kuten muussakin datasiirrossa, mutta tekstiviestien vastaanotto ei maksa mitään.

Soitetun puhelun lisämaksu on nyt 0,062 euroa minuutilta, kun se ennen oli 0,2356 euroa puheluminuutilta. Samoin vastaanotto on edullisempaa, ennen roaming-maksu oli 6,2 senttiä minuutilta, nyt enää 1,4 senttiä.

Kesällä 2017 voi Euroopan lomalla käyttää verkkovierailupalveluita kotimaisilla hinnoilla, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Säännökset on tarkoitus määritellä EU:ssa vuoden 2016 lopulla. Verkkovierailumaksuista on lisätietoja Viestintäviraston sivuilla.

Lue KotiMikron lomavinkit, kuinka käytät nettiä fiksusti, kun lomailet ulkomailla.

Ehkä sinua kiinnostaa...