Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suoritin

Prosessori Suoritin eli prosessori on tietokoneen aivot. Suoritin suorittaa kaikki tietokoneen laskutoimitukset.

Suoritin on tietokoneen tärkein ja usein myös kallein yksittäinen osa. Suoritin suorittaa kaikki laskutoimitukset, olivat ne sitten todellisia matemaattisia laskuja, kuvan piirtämistä näytölle tai kellonajan tarkistusta. Suorittimen toimintanopeutta mitataan värähdyksinä sekunnissa. Esimerkiksi 700 megahertsin suoritin suorittaa 700 miljoonaa laskutoimitusta sekunnissa.

Mitä enemmän hertsejä, sitä enemmän nopeutta.

Katso myös "GHz"

Turvallisesti netissä?

Oletko vaaran vyöhykkeellä verkossa surffaillessasi? Anna Kotimikron ja Nortonin huolehtia tietojesi ja koneesi turvaamisesta verkon vaaroilta.

Lue lisää

Kotimikro
Luetuinta

Trackpoint

Trackpoint on eräs kannettavissa tietokoneissa käytettävä hiiren vastine. Se on pieni näppäimistöön istutettu joystick.

Lue lisää

RealAudio

RealAudio on Internetin äänitiedostomuoto. Radio-asemien kotisivuilta löytyy ohjelmia RealAudio-muodossa, jolloin niitä voi kuunnella Internetin kautta. RealVideo merkitsee videolle ja televisiolle samaa kuin Real-Audio äänelle ja radiolle.

Lue lisää

Pixel

Picture Element Kuvaelementti Pixel eli kuvapiste on kuvan pienin yksikkö. Tietokoneesi näyttökuva syntyy noin miljoonasta pisteestä.

Lue lisää

Uusimpia

Gigatavu

Gigatavu ei vastaa miljardia tavua, vaikka niin olisikin syytä olettaa. Yksi gigatavu on tarkalleen 1024 megatavua eli 1 073 741 824 tavua.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi: