Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nopeustesti

Testi tai testiohjelma, jolla testataan tietokoneen tai jonkin sen osan nopeutta.

Nopeustesti- eli benchmark-ohjelmia käyttää esimerkiksi Kompuutteri testatessaan tietokoneita ja niiden oheislaitteita. Nopeustestiohjelma laittaa tietokoneen suorittamaan tiettyjä muissakin ohjelmissa käytettäviä toimintoja. Laitevalmistajat vihaavat ja rakastavat nopeustestejä, koska ne eivät aina anna täysin luotettavaa kuvaa laitteen kyvyistä. Esimerkiksi prosessori saattaa menestyä testissä mainiosti, mutta osoittautua silti pehmeäksi tosipaikan tullen.

Tutustu testeihin, mutta älä ota niitä kirjaimellisesti.

Turvallisesti netissä?

Oletko vaaran vyöhykkeellä verkossa surffaillessasi? Anna Kotimikron ja Nortonin huolehtia tietojesi ja koneesi turvaamisesta verkon vaaroilta.

Lue lisää

Kotimikro
Luetuinta

Numeronäppäimistö

Numeronäppäimistöllä tarkoitetaan pc-näppäimistön oikeassa reunassa olevaa 17 näppäimen ryhmää.

Lue lisää

Megatavu

Megatavu on 1024 kilotavua tai 1 048 576 tavua.

Lue lisää

SIMM

Single In-line Memory Module Yksirivinen muistimoduuli SIMM-muistimoduulissa kaikki liitinpiikit ovat yhdessä pitkässä rivissä. Käytännössä kaikki nykyaikaiset muistimoduulit noudattavat tätä periaatetta, vaikka varsinaisia SIMM-moduuleja käytettiinkin vain vuosina 199095.

Lue lisää

Uusimpia

Gigatavu

Gigatavu ei vastaa miljardia tavua, vaikka niin olisikin syytä olettaa. Yksi gigatavu on tarkalleen 1024 megatavua eli 1 073 741 824 tavua.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi: