Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Video: Esittelyssä Windows 10

Heinäkuun lopulla ilmestyvä Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Windows 10 sisältää paljon uusia ja uudistettuja toimintoja. Katso videot, joilla esitellään 6 kuuminta uutuutta.

Uusi Windows 10 tarjoaa parhaat palat suositusta Windows 7 -järjestelmästä ja sen seuraajasta Windows 8.1:stä. Enää ei tarvitse tuskailla aloitusnäytön ja sen sovellusmeren kanssa, sillä nyt aukeaa Käynnistä-valikko työpöydälle. Valikkoa on helppo hallita ja mukauttaa esimerkiksi tablet-käyttöä varten.

Jäähyväiset on jätetty myös Internet Explorerille, joka on kuulunut kalustoon Windows 95:stä lähtien. Nyt selailemaan lähdetään Microsoft Edgellä, jonka toimintoja on hiottu mahdollisimman käyttäjäystävällisiksi. Katso oheisista videoista, mitä ominaisuuksia uusi järjestelmä tarjoaa.


Uusi selain Microsoft Edge

Internet Explorer -selaimen seuraaja, Microsoft Edge, tuo selaamiseen uutta särmää. Uutuus tarjoaa muun muassa käteviä muokkaustyökaluja.
Näppärä asetuspaneeli

Uuteen Asetukset-paneeliin on kerätty käytetyimmät asetukset ja toiminnot. Paneeliin pääsee Käynnistä-valikosta ja Toimintokeskuksesta.
Uusi toimintokeskus

Windows 10:ssä on uusi toimintokeskus, joka korvaa vanhan Ohjauspaneelissa olleen toimintokeskuksen. Nyt toiminnot saa esiin ilmoitusalueelta.
Useita työpöytiä

Windows 10:ssä voi käyttää samaan aikaan useita työpöytiä, joilla voi olla omat ohjelmansa avattuina.
Uusi ja uljas Käynnistä-valikko

Seiskasta tuttu Käynnistä-valikko on palannut entistä ehompana. Koko ruudun aloitusnäytön sijasta sovelluksia voi hallita ja käynnistää valikosta.
Uusi hakuruutu ja puheentunnistus

Haku onnistuu Windows 10:ssä suoraan tehtäväpalkin hakuruudusta, ilman että käyttäjän tarvitsee siirtyä valikkoon tai vaihtaa näkymää.Lue lisää Windows 10:stä täällä

VIPVIPTietoturvaohjelmat vertailussa

Tietoturva Suurtestissä kuuden suositun turvapaketin tuoreimmat versiot.

Lue lisää

Tietoturvaohjelmat vertailussa
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
IE8-kielipaketti valmis

IE8-kielipaketti valmis

Microsoftin selaimen uusin versio, Internet Explorer 8, on ollut jo jonkin aikaa saatavilla suomenkielisenä sekä Windows XP:hen että Vistaan. Sen sijaan Windows XP Media Centerin käyttäjät ovat joutuneet odottamaan selaimen päivitettyä suomenkielistä versiota.

Lue lisää

Hyvät huvit ovat ilmaisia

Wikipedia tietosanakirja verkossa Wikipedia on monikielinen, käyttäjien muokattavissa oleva tietosanakirja. Palvelu aloitti toimintansa 2001 alussa ja suomenkielinen jo heti seuraavan vuoden elokuussa. Suomenkielisiä artikkeleita oli toukokuun 2007 lopulla yli 115 000 ja määrä kasvaa jatkuvasti. fi.wikipedia.org Reittihaku auttaa perille Kotimaan matkailija voi suunnistaa perille myös verkossa toimivien kartta- ja reittihakupalveluiden avulla. Kokeile esimerkiksi Eniron palvelua. www.eniro.fi Pystytä oma kotisivu Google-sivustot on palvelu, jossa saat tehtyä kotisivun kuvineen ja linkkeineen. Sinun tulee ensin luoda Google-käyttäjätili, minkä jälkeen pääset kotisivun tekoon Site Managerin avulla. Google-sivustot Pidä päiväkirjaa verkossa Blogilla tarkoitetaan verkossa pidettävää päiväkirjaa, jota koko maailma voi lukea. Blogiin voi kirjoittaa miltä tahansa nettiyhteydellä varustetulta tietokoneelta. Lähes kaikki blogit ovat nykyään maksuttomia. Kokeile suosittua Bloggeria. www.blogger.com Varmista verkossa Mozy-palvelu tarjoaa 2 gigatavun maksuttoman tallennustilan varmuuskopioillesi. Ensimmäisen varmistuskerran jälkeen palvelu osaa lisätä varmuuskopioihin muuttuneet ja uudet tiedostot. www.mozy.com Sanakirja aina ruudulla Sanakirja.orgissa on tuettuna yli 20 kieltä ja se perustuu vapaaseen sanakirjaan, Wiktionaryyn eli englanninkieliseen Wikisanakirjaan. www.sanakirja.org Yli 7 gigan postilaatikko Gmail tarjoaa yli 7 gigatavua tallennustilaa, ja se kasvaa jatkuvasti. Gmailin ytimenä on Googlen hakukone, joka löytää nopeasti vanhat viestit. Tilavaa postilaatikkoa voi käyttää myös varmuuskopiointiin. www.gmail.com Nettikalenteri Verkkokalenterin avulla pääset sen sisältämiin tietoihin kaikkialta. Google-kalenterin toimintoihin kuuluu esimerkiksi muistutuksen antaminen lähestyvästä merkkipäivästä. Voit luoda yhdelle tilille useita kalentereita. Voit myös jakaa kalenterisi toisten kanssa. www.google.com/calendar Lähetä sähköinen postikortti Korttitervehdyksen voi myös lähettää sähköisenä, ilmaiseksi ja mattimyöhäisen iloksi viime tipassa. Palveluita on useita. Kotimainen Nettikortit.net on asiallinen ja myös turvallinen palvelu. www.nettikortit.net Kuuntele nettiradioita Netissä soi tuhansia ja taas tuhansia radiokanavia, joita pääsee kuuntelemaan esimerkiksi Live365.com-palvelun kautta. Nettiradioita on vaivaton selata ja omaan makuun sopivaa kuunneltavaa ei tarvitse odotella. www.live365.com

Lue lisää

Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää