Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


VALO-CD 7 keskittyy parhaisiin toimisto-ohjelmiin

VALO-CD-projekti on julkaissut seitsemännen version parhaiden avointen ohjelmien kokoelmastaan. Projektin tarkoitus on edistää tietotekniikan hyödyntämistä Suomessa ja levittää VALOa, eli vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia.

Versio 7 keskittyy parhaisiin toimisto-ohjelmistoihin. Se sisältää muun muassa LibreOffice-toimisto-ohjelmiston ja Firefox-nettiselaimen uusimmat versiot sekä kaikki yleisimmät ohjelmistot, joita normaalissa toimistotyöskentelyssä tarvitaan asiakirjojen ja esitysten tekoon, sähköpostiin ja nettiselailuun. Lisäksi mukana on työkaluja esimerkiksi tiedostojen salaamiseen, jotta luottamuksellisia tietoja voisi säilyttää ja lähettää turvallisesti.

Levyn sisältö on valittu nimenomaan suomalaiset tarpeet mielessä ja kaikki ohjelmat ovat suomenkielisiä. Mukana on myös suomenkielisiä oppaita, joita ovat tuottaneet Oikeusministeriö, Opetushallitus ja FLOSS Manuals -projektin suomalainen haara. VALO-CD:tä tukeva Suomen avoimen koodin keskus COSS näkee projektissa useita hyviä puolia.

” VALO-ohjelmistojen hyödyntäminen on merkittävä askel kohti tuottavampaa tietoteknistä yhteiskuntaa. Olemme kuulleet erilaisia säästämiskohteita eduskuntavaalien alla, mutta kukaan ehdokkaista ei nostanut tietotekniikan säästömahdollisuuksia esille. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla voitaisiin vuosittain pelkästään julkisella sektorilla jättää vähintään 150–200 miljoonaa euroa Suomeen tukemaan kotimaista työtä. VALO-CD toimii edelläkävijänä opastamassa kansalaisiamme parempaan ja itsenäisempään tietotekniseen tulevaisuuteen”, kertoo COSSin toiminnanjohtaja Ilkka Lehtinen.

”Ilmaisten tietokoneohjelmien tuoman välittömän hyödyn lisäksi ohjelmista on saatavissa myös erityisiä pidemmän aikavälin hyötyjä, kuten luovuuden ja innovatiivisuuden edistäminen sekä tieteellinen avoimuus ja toimittajariippumattomuus”, kertoo projektin vetäjä Otto Kekäläinen.

”Suomen sijoitus erilaisissa tietoyhteiskuntavertailuissa on tippunut viime vuosina ja toivomme, että VALO-CD:n kaltaisilla projekteilla saadaan Suomi uuteen nousuun”, Kekäläinen lisää.

VALO-CD toimii Windows-käyttöjärjestelmässä ja sen voi ladata ilmaiseksi VALO-CD:n sivuilta tai tilata postitse. Levyä voi myös lainata kirjastoista ja ostaa kirjakaupoista.

VALO-CD aloitti toimintansa vuonna 2008. Projektin taustalla on useita alan yrityksiä ja järjestöjä.VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

IE8-kielipaketti valmis

IE8-kielipaketti valmis

Microsoftin selaimen uusin versio, Internet Explorer 8, on ollut jo jonkin aikaa saatavilla suomenkielisenä sekä Windows XP:hen että Vistaan. Sen sijaan Windows XP Media Centerin käyttäjät ovat joutuneet odottamaan selaimen päivitettyä suomenkielistä versiota.

Lue lisää

Karttasovellus päihitti vihaiset linnut

Karttasovellus päihitti vihaiset linnut

Maanmittauslaitoksen karttoja käyttävä ohjelma kiri Angry Birdsin ohi Applen AppStoressa.

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää