ubuntulogo

Uusi uljaampi Ubuntu

Ubuntu 12.04 LTS on uusin versio suositusta Linux-työpöytäjakelusta. LTS-julkaisuun (Long Term Support) sisältyy ilmaiset tietoturva- ja huoltopäivitykset viiden vuoden ajaksi. Ubuntu 12.04 LTS on ladattavissa maksutta Ubuntun ja Ubuntu Suomen sivuilta. Esiasennettuna järjestelmä on useiden valmistajien laitteissa kesällä 2012.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012
ubuntu1204

Ubuntu 12.04 LTS tarjoaa työpöytäkäyttöön yrityksiä houkuttelevan pidennetyn tuen lisäksi uudistuneen Unity-käyttöliittymän, kattavan sovellusvalikoiman ja lukuisia muita parannuksia. Ubuntu sisältää myös monipuoliset palvelinvalmiudet.

Uutta 12.04 LTS:ssä työpöytäkäyttäjille: • Viiden vuoden tuki. Ubuntun uusi LTS-versio tuo palvelinversiosta tutun viiden vuoden tukiajan myös työpöydälle. Ubuntun sisarjulkaisuista LTS-tuki on seuraavissa: palvelinversio Ubuntu Server, Kubuntu, Edubuntu ja Xubuntu. • Uusi Unity-käyttöliittymä tarjoaa yhtenäisen käyttökokemuksen pöytäkoneisiin, kannettaviin ja minikannettaviin. • Unity-ominaisuuksia muun muassa uraa uurtava HUD-hakutoiminto, jolla valikkojen selaamisen voi halutessaan jättää historiaan. • Uudistunut Ubuntun sovellusvalikoima sisältää tuhansia sovelluksia, joita voit selata luokittain tai arvostelujen perusteella. Samat sovellukset on helppo pitää ajan tasalla kaikilla käytössä olevilla koneilla synkronointitoiminnon ansiosta. • Vuonna 2010 julkaistuun edelliseen LTS-versioon verrattuna uusia oletussovelluksia ovat muun muassa LibreOffice-toimisto-ohjelmistot, Shotwell-valokuvahallinta ja Thunderbird-sähköposti • Tuoreen Linux-ytimen ja muiden parannusten myötä aiempaa alhaisempi virrankulutus sekä päivittynyt laitetuki. Laitetukea tullaan myös päivittämään aina seuraavaan LTS-Ubuntuun saakka. • Ubuntu One: Parannetulla työpöydän, mobiilin ja verkkopalveluiden yhdistämisellä tiedostoja ja kansioita on mahdollista jakaa sekä tallentaa viiden gigatavun ilmaiseen pilvipalveluun vaivatta.

Ehkä sinua kiinnostaa...