Sanele

Ipad ja Iphone ymmärtävät suomenkielistä puhetta

Applen mobiililaitteissa toimivat ilmaiset sovellukset nopeuttavat laitteiden käyttöä muuntamalla suomenkielisen puheen esimerkiksi sähköpostiviesteiksi tai hakukoneilla etsittäviksi sanoiksi.

maanantai 28. marraskuuta 2011
Nuance

Maailman johtava puheentunnistuspalvelujen tuottaja Nuance on julkaissut suomen kieltä ymmärtävät versiot maailmalla menestyneistä Dragon Dictation- ja Dragon Search -puheentunnistussovelluksista. Suomalaiset Applen mobiililaitteiden käyttäjät voivat nyt ensimmäistä kertaa sanella tekstiviestit, sähköpostiviestit, sosiaalisen median päivitykset ja internet-haut. Viestin saneleminen älypuhelimelle on jopa viisi kertaa nopeampaa kuin saman viestin kirjoittaminen.

Suomen kieltä ymmärtävät versiot Iphonelle, Ipadille ja Ipod touchille ovat ladattavissa ilmaiseksi App Store -sovelluskaupasta.

Dragon-sovelluksia on ladattu jo miljoonia kertoja ympäri maailman, ja ne ovat nousseet kaikissa julkaisumaissa ilmaisten Apple-sovellusten latauslistalla joko kärkeen tai kakkospaikalle. Suomi on järjestyksessään Dragon-sovellusten 24. tuettu kieli.

”Dragon-sovellukset tukevat lukuisia eri kieliä vastatakseen maailmanlaajuisesti kasvavaan kysyntään mobiileille puheentunnistuspalveluille. Suomi on teknologian edelläkävijöiden joukossa, ja suomalaiset ottavat yleensä uudet keksinnöt nopeasti käyttöön. Siksi haluamme tarjota myös suomen kielellä toimivia ääniohjattuja ratkaisuja”, kertoo Nuance Comminications Finlandin Tapio Koivuniemi.

Dragon Dictation -sovelluksen toimintojen avulla sanellun tekstin voi lähettää sähköpostilla, tekstiviestinä, Facebook- tai Twitter-päivityksenä, tai kopioida leikepöydälle. Sovelluksessa on myös käytännöllinen tallennustoiminto, joka tallentaa sanellun tekstin automaattisesti, jos saapuva puhelu keskeyttää sovelluksen käytön. Dragon Dictation on yhteensopiva iOS 4 -käyttöjärjestelmän kanssa, ja useiden kielivaihtoehtojen ansiosta käyttäjät voivat helposti vaihtaa sovelluksessa käytettävää kieltä.

Dragon Search -sovelluksella käyttäjät voivat sanella laitteelleen etsittävän sanan tai lauseen ja saada nopean vastauksen mobiilien nettiyhteyksien avulla. Dragon Search on ainoa sovellus, joka hyödyntää Nuancen Dragon Search Carousel -työkalua, joka antaa sekunneissa hakutuloksen useista eri kanavista, kuten Google- tai Yahoo! -hakukoneista sekä Itunesista, Twitteristä, Wikipediasta ja YouTubesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...