Siruhaku

Siruhaku löytää karkulaiselle kodin

Löytöeläimen omistajaa voi nyt etsiä netissä uuden maksuttoman Siruhaku.fi-palvelun avulla. Palvelu tavoittaa kaikki eläimet, joiden sirunumero on tallennettu mukana olevien yli 60 eläinklinikan tietokantoihin.

maanantai 22. elokuuta 2011

Siruhaku-palvelun kautta omistajansa löytävät rotukoirien ja -kissojen lisäksi sekarotuiset lemmikit sekä kaikki muutkin eläimet, jotka on merkitty mikrosirulla. Tähän asti omistajatietoja on pitänyt tiedustella eri järjestöjen ylläpitämistä sirurekistereistä järjestöjen palveluaikoina.

Siruhaku.fi on kaikille avoin maksuton palvelu, eikä se vaadi rekisteröitymistä. Karkulaisen omistajaa haetaan syöttämällä siruhakuun löydetyn eläimen mikrosirunumero. Kun järjestelmä löytää eläimen omistajan yhteystiedot, löytäjä pääsee lähettämään omat yhteystietonsa eläimen omistajalle yhteydenottoa varten. Tietoturvan takaamiseksi palvelussa ei näytetä eläimen omistajan yhteystietoja. Löytäjän tiedot sisältävä viesti toimitetaan eläimen omistajalle tekstiviestinä. Tämän jälkeen omistaja voi ottaa yhteyttä eläimen löytäjään.

Suomessa otetaan vuosittain talteen useita tuhansia omistajaltaan kadonneita löytöeläimiä. Suuri osa karkuteillä olevista lemmikeistä on merkitty mikrosirulla, jossa on eläimen tunnistenumero.

Siruhaku.fi tavoittaa jo nyt kymmeniä tuhansia lemmikkejä, sillä mukana ovat automaattisesti kaikki eläimet, joiden sirunumero on tallennettu mukana olevien eläinklinikoiden tietokantoihin.

Ehkä sinua kiinnostaa...