Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


PlayStation Vita syventää sosiaalista pelaamista

Mobiilipelaamisen yleistymisestä huolimatta peliharrastajat eivät vielä ole löytäneet riittävän hyvää kannettavaa pelilaitetta. PlayStation Vita vastaa haasteeseen.

Tuore tutkimus suomalaisten pelaamisesta paljastaa, että konsoli- ja tietokonepelien pelaaminen on arkipäiväistynyt: 93 prosentissa suomalaisista talouksista pelattiin ainakin silloin tällöin konsolilla, tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Mobiilipelaamisen yleistymisestä huolimatta peliharrastajat eivät vielä ole löytäneet riittävän hyvää kannettavaa pelilaitetta. Suomessa pian myyntiin tuleva uusi PlayStation Vita tulee jatkossa tarjoamaan peliharrastajille elämyksellisen pelikokemuksen.

Yksi pelaamisen trendi on tällä hetkellä mobiilipelaamisen muuttuminen sosiaalisemmaksi. Kännyköillä ja tableteilla pelataan jo, mutta se tapahtuu pääasiassa lyhyissä 15–20 minuutin pätkissä ja monesti yksin. Mobiilipelit tarjoavat yksinkertaista ja nopeaa ajanvietettä matkustaessa tai odotellessa.

Sonyn uusi PlayStation Vita, jonka ennakkomyynti alkaa marraskuussa, nostaa mobiilipelaamisen kokemuksen uudelle tasolle. Laitteen myötä sosiaalinen pelaaminen ja liitettävyys saavat enemmän syvyyttä, sillä PS Vitalla tulee olemaan omat sovelluksensa huippusuosituille sosiaalisille palveluille, kuten Facebook, Twitter, Skype ja Foursquare. PS Vitasta löytyy myös wlan- ja 3g-yhteys sekä PlayStation Network.

Tutkimuksen mukaan peliharrastajat on asialleen omistautunut ja vaativa ryhmä, joka käyttää pelaamiseen runsaasti aikaa ja seuraa tarkasti alan uutisia. He arvostavat sekä peleissä että laitteissa laatua ja elämyksellisyyttä. Tutkimuksen mukaan optimaalisen pelikokemuksen saadakseen pelaajat odottavat kannettavilta pelilaitteiltaan korkealaatuista grafiikkaa ja ääntä, laadukkaita pelejä sekä verkkoyhteyden, jonka avulla voi pelata muiden ihmisten kanssa joko samassa tilassa tai verkon yli. Toistaiseksi mikään kannettavista pelilaitteista ei ole täyttänyt vaatimuksia, vaikka käsikonsoleilla, puhelimilla ja tableteilla pelaaminen onkin yleistynyt.

Tutkimuksesta käy ilmi, että konsolipelaamisesta on tullut suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää. Pelejä pelataan, koska ne tarjoavat tavan hauskanpitoon ja rentoutumiseen, ja pelaamisesta on tullut yksi viihteen muoto elokuvien, television ja muiden rinnalle. Suomalaisten pelaamisessa korostuu myös sosiaalisuus ja yhdessäolo, sillä kolme viidestä silloin tällöin pelaavista pelaa nimenomaan yhdessä perheensä, ystäviensä tai puolisonsa kanssa. Suosittuja ovat eri konsoleilta löytyvät liikeohjattavat pelit sekä hauskaan yhteistoimintaan perustuvat pelit. Pidetyimpiä sosiaalisista peleistä ovat fitness-, urheilu- , musiikki- ja tanssipelit sekä tasohyppelyt.

Nordisk Filmin teettämässä tutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten pelaamistottumuksia. Siihen osallistui yli 2 000 suomalaista 15–65-vuotiasta. Tutkimus suoritettiin huhti- ja heinäkuun 2011 välisenä aikana, ja sen toteutti Vizeum.

Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Nintendo-klassikon paluu

Nintendo-klassikon paluu

1980-luvun klassikot heräävät eloon uudessa minikonsolissa.

Lue lisää

Suomalainen salibandypeli pc:lle

Suomalainen salibandypeli pc:lle

Maailman ensimmäinen huippuluokan salibandypeli tulee Suomesta.

Lue lisää

Tutut satuhahmot mobiilipelissä

Tutut satuhahmot mobiilipelissä

Fading Fairytales on koko perheen mobiilipeli, jossa yhdistyvät tutut satuhahmot, elokuvamainen juoni ja taktinen pelaaminen.

Lue lisää

Nyeste

Nintendo-klassikon paluu

1980-luvun klassikot heräävät eloon uudessa minikonsolissa.

Lue lisää

Tee oma tietovisa

Kahoot-palvelussa voi helposti laatia oman tietovisailun.

Lue lisää

Palikkaleikkiä pc:llä

Hauskan ohjelman avulla kaikki voivat rakentaa digitaalisilla Lego-palikoilla.

Lue lisää