Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Microsoft muutti maan peliksi

Halo 4 -pelin julkaisun kunniaksi joukko Liechtensteinin ruhtinaskunnan tunnetuimpia maamerkkejä, esimerkiksi 1200-luvulla rakennettu linna ja toiminnassa oleva kaivos, muuntuivat Halo-universumin tapahtumapaikoiksi.

Osallistujat pääsivät kokeilemaan uutta Halo 4 -peliä Balzersin linnan pihalla Liechtensteinissa, missä järjestettiin pelin massiivinen julkaisukampanja.


Rauhallisen Liechtensteinin vuoristomaisemat muuttuivat viime viikolla valtaisan scifisaagan näyttämöksi vain yhden päivän ajaksi, kun Xbox 360 loi tapahtumapaikoille salaperäisen vaihtoehtoisen universumin, jonka esikuvaa on myyty hämmästyttävät 46 miljoonaa kappaletta pelisarjan aloituksesta vuodesta 2001 alkaen.

Ryhmä innokkaimpia Halo-faneja ja median edustajia 16 maasta pääsi tähän erikoiseen ympäristöön ja osallistumaan teatterimaiseen kokemukseen. Osallistujat kuljetettiin huippusalaiseen paikkaan ja vietiin sitten keskelle sotatannerta, jossa rankkojen taistelujen tunnelmaa luotiin pyroteknisillä räjähdyksillä, jykevillä äänitehosteilla ja elokuvamaisilla lavasteilla.

”Halo on kolmen miljardin dollarin tuoteperhe, joka on muovannut viihteen historiaa ja määritellyt kokonaisen pelaajasukupolven”, sanoi Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön varatoimitusjohtaja Chris Lewis.

”Halo-pelien julkaisuissa on aina tehty jotakin täysin uutta, kuten järjestetty oikea ensi-ilta punaisine mattoineen tai laitettu mies lentämään rakettirepulla Lontoon yllä. Myös Halo 4:n julkaisu on huikea tapaus, sillä muunsimme oikean paikan peliympäristöksi jättimäisessä mittakaavassa.”

Halo 4 aloittaa uuden saagan Halon tarinassa, ja tästä nousee varmasti valtava kohu, kun peli ilmestyy kauppoihin tiistaina 6. marraskuuta. Kiitetty elokuvaohjaaja David Fincher, joka tunnetaan esimerkiksi Hollywood-jännäreistään Fight Club ja The Girl with the Dragon Tattoo, on tuottanut pelin toiminnantäyteisen trailerin, ja pelin hahmojen ääninäyttelijöihin lukeutuvat talkshow-juontaja Conan O’Brien ja näyttelijä Andy Richter. Halo 4:n alkuperäisen ääniraidan on säveltänyt palkittu tuottaja ja säveltäjä Neil Davidge, joka tunnetaan pitkäaikaisesta toiminnastaan Massive Attack -kollektiivissa.

Liechtensteinin muuntaminen
Liechtensteinin muuntaminen peliympäristöksi tehtiin Xbox 360:n ja Liechtensteinin valtion markkinointiviraston yhteistyönä. Viraston tehtävänä on markkinoida Liechtensteinia sekä liiketoiminnan että matkailun kohteena. Ainutlaatuisessa muuttumisleikissä tehtiin paljon:

Uusi ilme 1200-luvulta peräisin olevalle linnalle: 70 metriä korkean kallion päälle rakennettu Gutenbergin linna on yksi Liechtensteinin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sai uuden asun futuristisena armeijan linnakkeena, jossa vieraat pääsivät pelaamaan Halo 4:ää ensimmäisten joukossa.
Kokonainen louhos peliympäristöksi: toiminnassa olevasta kaivoksesta luotiin hätkähdyttävä tapahtumapaikka scifiseikkailulle, jossa Halo 4:n sankari Master Chief esiintyi pyroteknisten räjähdysten keskellä.
Sotilasleirin rakentaminen maaseudulle: paikallisen maanviljelijän pelto muutettiin maailmanlopunjälkeiseksi taistelukentäksi.
Ympäristöt viimeisteltiin varta vasten tehdyillä lavasteilla, erikoistehosteilla ja pyrotekniikalla.
Todentuntuista teatteria: 15 näyttelijää johdatti vieraat kaksituntiseen seikkailuun, jossa ihmiskuntaa uhkaavaa hyökkäystä torjuttiin ratkaisemalla salaperäisiä vihjeitä.

343 Industriesin yksinoikeudella Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 heittää ihmiskunnan suurimman sankarin, Master Chiefin, aivan uuteen scifiseikkailuun. Lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen käynnistyvässä Halo 4:ssä seurataan Master Chiefiä, kun hän joutuu salaperäiseen uuteen maailmaan. Sieltä hän löytää ylivoimaisen muinaisen pahuuden, joka uhkaa tuhota ihmiskunnan.Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Switch on erilainen

Switch on erilainen

Nintendon Switch on mobiiliajan pelikonsoli.

Lue lisää

Tutut satuhahmot mobiilipelissä

Tutut satuhahmot mobiilipelissä

Fading Fairytales on koko perheen mobiilipeli, jossa yhdistyvät tutut satuhahmot, elokuvamainen juoni ja taktinen pelaaminen.

Lue lisää

Nintendo-klassikon paluu

Nintendo-klassikon paluu

1980-luvun klassikot heräävät eloon uudessa minikonsolissa.

Lue lisää

Nyeste

Nintendo-klassikon paluu

1980-luvun klassikot heräävät eloon uudessa minikonsolissa.

Lue lisää

Tee oma tietovisa

Kahoot-palvelussa voi helposti laatia oman tietovisailun.

Lue lisää

Palikkaleikkiä pc:llä

Hauskan ohjelman avulla kaikki voivat rakentaa digitaalisilla Lego-palikoilla.

Lue lisää