Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Päivitä harkiten Android-sovelluksia

Vanhasta ohjelmasta on syytä ottaa mobiilipuolella varmuuskopio ennen kuin päivittää ohjelman uuteen versioon.

Maksuton ES Tiedostonhallinta tuo Android-laitteeseen pöytäkoneista tutun resurssienhallintaohjelman.


Tietokonemaailmasta on tuttu sellainen tilanne, jossa ohjelman päivitys tekee siitä toimimattoman tai asennettu ohjelma on koneen resursseihin nähden liikaa. Tällöin on järkevintä palauttaa edellinen tai keveämpi versio. Esimerkiksi Windows-mikroihin löytyy runsain mitoin vanhaa softaa erilaisilta oldversion-koontisivustoilta.

Tätä taustaa vasten voisi luulla, että tilanne mobiilimaailmassa on samanmoinen: jos joku ei toimi, asennetaan vanhempi versio tai poistetaan ongelmia tuonut päivitys. Näin ei kuitenkaan ole, vaan puhelimessa asia on yllättävän ongelmallinen. Esimerkiksi Google Playn kautta on Android-alustan puhelimiin saatavissa ainoastaan uusimpia versioita.

Vanhan puhelinsoftan arkistosivuja on todella niukasti eli ainoa mahdollisuus vanhan sovelluksen saamiseen on ottaa yhteys ohjelman tekijään. Ennuste tässä on ymmärrettävästi heikko. Niinpä ongelmaan tulee ennalta varautua. Se tapahtuu ottamalla vanhasta ohjelmasta varmuuskopio ennen uuden päivityksen asentamista.

Jos päivitys ei toimi, sen voi poistaa ja palauttaa vanhan käyttöön. Android-puhelimissa tämän voi tehdä ES-tiedostonhallintaohjelmalla. Kopio asennetusta ohjelmasta on hyödyllinen myös siksi, että uusin päivitys saattaa muuttaa ilmaissovelluksen rajoitetuksi kokeiluversioksi. Aina pitäisi muistaa lukea selosteesta päivittämisen mukanaan tuomat muutokset ja sen tiedon valossa joko päivittää tai jättää päivittämättä.

Kaikkiaan Android-sovellusten vanhojen versioiden huono saatavuus ikään kuin käskee laitteen vaihtamiseen uudempaan. Pakko-ostamisen välttämiseen sovellusten varmuuskopiointi tuo lisäaikaa, vaikkei sillä loputtomiin voi kikkailla. Ikävintä olisi päivittää sovellukset huonosti toimiviksi ilman paluun mahdollisuutta. Näin saattaa päästä käymään, kun uusin Google Playn päivitys – kuinka ollakaan – ehdottaa kaikkien ohjelmien päivittämistä kerralla.

Joitakin sovellusten vanhoja versioita on löydettävissä Android Freeware Lovers -sivustolta ja AndroidDrawer-sivustolta. Järkevintä on kuitenkin tehdä käytössä olevista ohjelmista kopio tiedostonhallintaohjelmalla.VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

50 gigaa maksutta

50 gigaa maksutta

Saat KotiMikron tilaajana käyttöösi 50 gigatavun varmistustilan Keepit-verkkopalvelusta.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Korjaa ongelmat verkon kautta

VIPVIPKorjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää