OpenOffice

Kolme vaihtoehtoa Microsoftin Office-paketille

Microsoft Office on suosittu, mutta maksaa kertaostona reilusti yli satasen. Tarjolla on kuitenkin hyviä ilmaisia vaihtoehtoja.

tiistai 5. heinäkuuta 2016 teksti SNI

Microsoft Office -toimisto-ohjelmiston suppein versio maksaa kertaostona Microsoftin verkkokaupassa 149 euroa. Vuositilaus kymmenen euron kuukausimaksulla tarjoaa käyttöön kaikki ominaisuudet, ja kuukausimaksu onkin usein tekstityöläisen valinta.

Myös ilmaisia toimisto-ohjelmistoja on saatavana. Niistä kolme tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin ohjelmistojätin paketti:

Apache OpenOffice Avoimen lähdekoodin Apache OpenOffice on perinteikäs toimisto-ohjelmisto, joka on suomenkielinen ja sisältää kaikki tarvittavat ohjelmat, tekstinkäsittelyn, taulukoinnin ja esitysohjelman. Lisäksi pakettiin kuuluu tietokantatyökalut, piirto-ohjelma ja matemaattisten kaavojen luontiohjelma. Lataa Apache OpenOfficen suomenkielinen asennuspaketti.

Google Docs Google pyrkii tosissaan haastamaan Microsoftin. Google Docs on suomenkielinen pilvessä toimiva ohjelmisto. Tarjolla on muun muassa tekstinkäsittely-, taulukko- ja esitysohjelmat. Dokumentteihin pääsee käsiksi myös mobiililaitteen sovelluksella. Rekisteröi Google Docs.

LibreOffice Avoimen lähdekoodin LibreOffice perustuu alkuperäiselle OpenOffice-projektille. POhjlmisto no suomenkielinen ja tarjoaa käyttöön kaikki tarvittavat toimisto-ohjelmat. LibreOfficeen on saatavana myös erinomainen suomen kielen oikoluku- ja tavutusohjelma. Lataa LibreOfficen suomenkielinen asennuspaketti.

Ehkä sinua kiinnostaa...