Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kansallinen Pelipäivä

Lauantaina 10.11 vietetään Suomessa ja muissa Pohjoismaissa Kansallista pelipäivää. Pelitapahtumia järjestetään sadoissa kirjastoissa ja muissa paikoissa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa koko kuluvan viikon ajan.

Pelipäivässä koko perhe oppii mediankäytöstä hauskalla tavalla.


Kansallisen pelipäivän tarkoitus on saattaa lapsia ja aikuisia pelaamaan yhdessä ja keskustelemaan pelien merkityksestä ja vaikutuksista. Pelipäivänä pelataan kaikenlaisia pelejä, niin perinteisiä lauta-, kortti- ja seurapelejä kuin digitaalisiakin pelejä.

Kansallinen pelipäivän yhteydessä järjestetään valokuvauskilpailu, johon voi osallistua lähettämällä peliaiheisen kuvan Kansallisen pelipäivän Facebook-sivulle. Tykätyimmät kuvat palkitaan peliaiheisilla palkinnoilla.

Kansallista pelipäivää on alettu viettää Suomessa kirjastojen aloitteesta vuonna 2009. Viime vuonna pelipäivään osallistui 21 kirjastoa, tänä vuonna kaikille avoimia tapahtumia on ilmoitettu Kansallisen pelipäivän verkkosivuille yli 50, Kemijärveltä Kotkaan ja Porista Joensuuhun. Yleisölle avoimien tilaisuuksien lisäksi pelipäivää vietetään myös mm. kouluissa, nuorisotaloilla ja Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahviloissa. Kuka tahansa voi myös järjestää oman tapahtuman ja ilmoittaa siitä Kansallisen pelipäivän sivuilla.
Kansallista pelipäivää vietetään samaan aikaan kaikissa Pohjoismaissa. Vuoden 2012 alussa toimintansa aloittanut Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus osallistuu Kansallisen pelipäivän koordinointiin Suomessa.

Koko perhe oppii mediasta Annantalon pelipäivässä
Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Mediakasvatuskeskus Metka järjestävät kansallisena pelipäivänä lauantaina 10.11. koko perheen pelitapahtuman klo 12–16 Annantalolla Helsingin Kampissa. Maksuton tapahtuma on suunnattu perheille, joissa on esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia.

Annantalon pelipäivässä lapset ja vanhemmat pelaavat yhdessä tietokonepelejä, suunnittelevat omia pelihahmoja, testaavat Ipadeja, miettivät mediankäyttöön liittyviä pelisääntöjä ja oppivat mediakriittisyyttä. Vanhat lautapelit voi tuoda vaihtoon pelinvaihtopisteelle tai suunnitella kokonaan uuden lautapelin vaikka isänpäivälahjaksi. Tapahtumassa kuljetaan mediarastilta toiselle, joiden tehtäviä ohjaavat MLL:n ammattilaiset mediakasvatuskouluttajat.

”Vanhemmilla on mahdollisuus kysyä ohjaajilta mitä vain perheen mediankäytöstä. Usein vanhempia mietityttää, pelaako lapsi liikaa tai minkälaisia sääntöjä pelaamisella tulisi kotona olla. Moni kaipaa yksinkertaisesti tukea ja opastusta, mitä lasten suosimat pelisivut oikein sisältävät. Lapset taas nauttivat, kun koko perhe pelaa ja viettää aikaa yhdessä”, hankekoordinaattori Leena Kuoppa-aho kuvaa.

Toimintaradan ideana on herättää vanhempien kiinnostus lasten mediankäyttöä kohtaan ja antaa heille valmiuksia ohjata lasten turvallista median kulutusta. Tavoitteena on myös vahvistaa lasten omaa medialukutaitoa- ja mediatuottamista. Tärkeintä on koko perheen yhdessä toimiminen ja tekeminen.

Tapahtuma on osa Mainiot Mediaperheet -mediakasvatushanketta, joka on suunnattu varhaiskasvatusikäisille ja heidän vanhemmilleen. Yhteishanketta toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Mediakasvatuskeskus Metka ry ja Suomen Vanhempainliitto ry.

Mainiot Mediaperheet -tapahtumia järjestetään syksyn aikana eri puolilla Suomea elokuvateattereissa, museoissa ja kirjastoissa. Toimintarata on nettisivuilta löytyvien ohjeiden avulla toteutettavissa esimerkiksi koululla, päiväkodissa, museossa, kirjastossa tai lastentapahtumassa.VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

50 gigaa maksutta

50 gigaa maksutta

Saat KotiMikron tilaajana käyttöösi 50 gigatavun varmistustilan Keepit-verkkopalvelusta.

Lue lisää

Ilmainen virustorjuntaohjelmisto tietokoneelle tai puhelimeen

Ilmainen virustorjuntaohjelmisto tietokoneelle tai puhelimeen

Etsitkö hyvää virustorjutaohjelmaa tietokoneeseesi tai puhelimeesi? Me kokosimme parhaat ohjelmistot tarjolle tänne. Mukana on mm. virustorjunta älypuhelimelle, joka kannattaa ladata saman tien!

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää