Navigonflow

Intuitiivisempaa paikannusta

Navigaattorivalmistaja Navigonilta tulee uusi Navigon Flow -navigointiohjelmisto, joka ensitietojen perusteella nostaa navigaattorin käyttäjäystävällisyyden uudelle tasolle. Ensimmäiset Navigon Flow -laitteet julkistetaan IFA-messuilla syyskuussa.

maanantai 8. elokuuta 2011

Perustoiminnot on sijoitettu kolmeen vierekkäiseen valikkoon. Näkymää voi vaihtaa kohteen annon, karttanäytön ja navigointivalintojen välillä kuin kirjan sivua kääntämällä.

Uusi käyttäjäystävällinen navigointiohjelmisto Navigon Flow syntyi kahden vuoden tuotekehityksen tuloksena.

"Tavoitteenamme oli kehittää navigointiohjelmisto, joka tuo tärkeimmät toiminnot entistä paremmin käyttäjän nähtäville ja on ennen kaikkea helppokäyttöinen", kertoo Navigonin tuotelinjajohtaja Jörn Watzke.

Navigon Flown ydin on käyttöliittymän selkeä rakenne. Kolme keskeistä, vierekkäin sijaitsevaa valikkoa sisältävät kaikki navigoinnin perustoiminnot. Käyttäjä voi vaihtaa näkymää kohteen annon, karttanäytön ja navigointivalintojen välillä kuin kirjan sivua kääntämällä, käynnissä olevan navigoinnin siitä häiriintymättä. Valikkojen alla olevat työkalut on merkitty helposti ymmärrettävin kuvakkein ja aktiivisena oleva näkymä on korostettu oranssilla.

"Yksinkertaistetun valikkorakenteen kehittämisessä kiinnitimme erityistä huomiota vuosien varrella saamaamme käyttäjäpalautteeseen", Jörn Watzke kertoo.

"Työssä on onnistuttu, sillä käyttäjätutkimuksissa suurin osa valitsi Navigon Flown käyttöopastukseltaan helpoimmaksi ja selkeimmäksi navigointiohjelmistoksi."

Navigon Flow tarjoaa nopean pääsyn eniten käytössä oleviin toimintoihin ja valintoihin. Lisävalikkoa (More Menu) napsauttamalla käyttäjät löytävät muun muassa erikoistoimintoja ja harvemmin tarvittavia asetuksia.

Uusi käyttöliittymä on myös visuaalisesti näyttävä. Animoitujen näkymän vaihtojen ansiosta käyttäjät tietävät aina tarkalleen, missä kohtaa sovellusta he milläkin hetkellä ovat. Jos käyttäjä vaihtaa valikosta toiseen, uusi yleisnäkymä liitetään aiemman näkymän päälle.

"Animaatiot ovat enemmän kuin vain mukava lisä", Jörn Watzke sanoo. "Ne helpottavat sovelluksen käyttämistä, koska niiden avulla on helppo ymmärtää miten ohjelmisto toimii ja mihin yksittäiset valikon toiminnot on sijoitettu."

Navigon antaa alustavan esittelyn uudesta Navigon Flow -navigointiohjelmistostaan IFA Preview 2011 -tapahtumassa. Ohjelmisto julkistetaan IFA-messuilla 2.-7.syyskuuta.

Ehkä sinua kiinnostaa...