Red_windows_komfi_112012

Näin saat Windowsin ennalleen

Windowsiin sisältyvä Järjestelmän palauttaminen ratkaisee hankalatkin järjestelmäongelmat parilla napsautuksella. Ohjatun toiminnon avulla Windows on helppo palauttaa ongelmaa edeltävään tilaan.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Vaikka Windows on varsin vakaa järjestelmä, joskus se menee silti täysin juntturaan. Silloin käyttäjä toivoisi tietokoneeseen taikanappia, jolla saisi toimivan Windowsin takaisin. Itse asiassa Windowsissa on juuri tällainen toiminto. Sen nimi on Järjestelmän palauttaminen.

Järjestelmän palauttaminen on mukana Windowsin versioissa Windows XP, Windows Vista ja Windows 7. Seuraavilla sivuilla näytetään, miten palautuspiste luodaan ja miten järjestelmä palautetaan ongelmia aiheuttavaa asennusta edeltäneeseen tilaan. Toimenpiteet käydään läpi kaikissa mainituissa Windowsin versioissa. Windows Vistassa ja Windows 7:ssä järjestelmän palauttaminen on niin samanlainen prosessi, että toimintaohjeiden yhteydessä näytetään vain Windows 7:ää koskevat valikkopolut ja valintaikkunat.

Kysymyksiä ja vastauksia Järjestelmän palauttamisesta

Voiko järjestelmän palauttamisen peruuttaa? Peruuttaminen on mahdollista, sillä ennen kuin palataan vanhaan palautuspisteeseen, järjestelmä luo varmuuden vuoksi nykytilasta uuden. Sen ansiosta voi tarvittaessa palata lähtökohtaan.

Katoavatko uusimmat asiakirjat kiintolevyltä samalla, kun järjestelmä palautetaan aikaisempaan palautuspisteeseen? Eivät katoa. Järjestelmän palauttaminen ei kajoa käyttäjän omiin asiakirjoihin, kuten Word-teksteihin tai Excel-taulukoihin.

Ehkä sinua kiinnostaa...