KOM_FI_170982-NR04_C_Stortest_Ebogslaesere_Web

Vertailu: Sähkökirja lukulaitteessa ja tabletissa

Sähkökirjan suosio kasvaa pikku hiljaa ja sähkökirjojen lukemiseen on tarjolla useita vaihtoehtoja. Testasimme kahdeksan mahdollista alustaa.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sähkökirjojen lukeminen sujuu kätevimmin kompaktilla ja kevyellä lukulaitteella, joka kulkee mukana yhtä helposti kuin pienikokoinen pokkari. Taulutietokone sopii niin ikään lukemiseen, mutta tablet-laitteiden akkukesto on varsin vaatimaton verrattuna sähköistä mustetta käyttäviin lukulaitteisiin.

Lukulaitteiden vähäiseen myyntiin ovat vaikuttaneet suomenkielisten sähkökirjojen rajallinen saatavuus sekä kirjojen verraten korkea hintataso. Uusi tekniikka voi lisäksi tuntua hankalalta, sillä lukulaitteet ja sähkökirjojen monet tiedostomuodot vaativat hieman perehtymistä.

Suomenkielisten nimikkeiden määrä kasvaa kuitenkin nopeasti ja kirjoja on saatavilla jo lukuisista kotimaisista kaupoista. Kirjojen käytettävyyttä on osaltaan helpottanut siirtyminen kopioinnin estävästä drm-tekniikasta vesileimalla suojattuihin kirjoihin.

Otimme vertailuun neljä varsinaista e-kirjan lukulaitetta ja neljä taulutietokonetta. Lataa oheinen artikkeli ja lue, millä laitteella KotiMikron testitoimittaja mieluiten lukee sähkökirjansa.

Ehkä sinua kiinnostaa...