Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Digitaalinen kaupunkiseikkailu muuttaa Mikkelin pelikentäksi

Syyskuussa Mikkeli seikkailee kaupunkikeskustassaan tavalla, jollaista ei ole ennen nähty missään päin maailmaa. Kaupungin keskustan alueesta muodostetaan interaktiivinen pelikenttä, jossa pelaajat suunnistavat rasteilta toiselle älypuhelimille tehdyn ohjelman avulla.

Ainutlaatuista kaupunkiseikkailussa on sen tavoite parantaa nuorten työllistymistä. Seikkailussa luodaan kokonaiskuva kaupungista, saatetaan yritykset ja työnhakijat yhteen sekä kannustetaan yrittämiseen.

Kaupunkiseikkailu on sidottu tiiviisti viikon tapahtumaksi, joka on kaikille ilmainen. Pelimekaniikka on suunniteltu nuorten lähtökohdista, ja se opettaa pelaajaa pelin edetessä.

Pelin tekijät Sami Kämppi OiOi:sta ja Tommi Kainulainen Observis Oy:stä

Digitaalinen kaupunkiseikkailu on Mikkelin kaupunkitilaan suunniteltu peli, jossa tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kiertämällä eri puolilla keskustaa olevia rasteja ja suorittamalla niillä olevia tehtäviä. Rastien avaaminen tapahtuu hyödyntäen mobiililaitteiden gps-paikannusta.Rasteja järjestävät paikalliset yritykset ja kaupungin eri toimijat. Seikkailuviikon matkassa on mukana rautainen ja monipuolinen ohjelma, jossa vakavan asian ja pelin oheen on yhdistetty viihdettä aivan Suomen huipulta. Esiintyjinä ovat mm. Jukka Poika & DJ Stormy ja Sini Sabotage. Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy. Kyseessä on pilottihanke, jossa on ainesta kansalliseen ja kansainväliseen levitykseen. Tapahtumaviikon avaa työministeri Lauri Ihalainen.Nyt järjestettävä Digitaalinen kaupunkiseikkailu -tapahtumaviikko on pilotti, jonka pohjalta on tavoitteena kehittää lopputuote ja tapahtumakonsepti kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Pelin suunnittelee ja rakentaa yhteistyönä Mikkeliläiset yritykset OiOi Collective Oy ja Observis Oy. OiOi Collective Oy:n vastuulla on konsepti, pelimekaniikka, käyttöliittymät ja visuaalinen identiteetti.

Digitaalinen kaupunkiseikkailu toteutetaan Observis Oy:n kehittämää mobiili- ja tietopalvelualustaa hyväksikäyttäen. Peliä voi pelata mobiilisovelluksilla ja web-palvelun kautta internet-selaimella. Mobiilisovellukset kaikille alustoille (iOS, Android ja WindowsPhone) on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi. Pelin tilannetiedotuksessa eli tulospalvelussa pyritään hyödyntämään myös eri puolella kaupunkia sijaitsevia digitaalisia näyttöruutuja.

Virallinen peliaika alkaa maanantaina 2.9.2013 klo 10.00 ja päättyy lauantaina 7.9.2013 klo 17.00.VIPVIPTietoturvaohjelmat vertailussa

Tietoturva Suurtestissä kuuden suositun turvapaketin tuoreimmat versiot.

Lue lisää

Tietoturvaohjelmat vertailussa
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

Tehokasta tietoturvaa

Tehokasta tietoturvaa

KotiMikro testasi neljä ilmaista virustorjuntaohjelmaa. Lue mikä oli nelikon tehokkain.

Lue lisää

50 gigaa maksutta

50 gigaa maksutta

Saat KotiMikron tilaajana käyttöösi 50 gigatavun varmistustilan Keepit-verkkopalvelusta.

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää