Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Boschin älykkäät anturit lahjapaketeissa

Useasta lahjapaketista löytyy tänäkin jouluna älypuhelin tai tablettitietokone. Mikrosysteemiantureiden globaali markkinajohtaja Bosch varustaa monet näistä laitteista pikkuruisilla ”aistielimillä”.

Muun muassa kuntoiluun liittyvissä älylaitteissa käytettävät Boschin MEMS-anturit aistivat iskuja ja tärinää ja muuntavat ne lenkkeilevän ihmisen liikeprofiiliksi.

Kiehtova anturiteknologia mahdollistaa lukuisat älylaitteiden intuitiiviset toiminnot ja huipputeknologian mukana kotitalouksiin päätyykin maailman herkimpiä mittareita. Anturien pienimmät osat ovat ainoastaan millimetrin tuhannesosien mittaisia ja hienovaraisimmat mittaukset tehdään vain atomin halkaisijan kokoisessa tilassa.

Aina kun anturi liikkuu, syntyy pieni sähkövirta, joka tarjoaa tietoa anturin asennosta, magneettikentästä ja kiihtyvyydestä. Tämä mahdollistaa viime kädessä esimerkiksi matkapuhelinten ja tablettien intuitiiviset toiminnot ja sujuvan käyttökokemuksen. Pienet anturit esimerkiksi aistivat puhelinten tai tablettien asennon ja kääntävät näytön oikeaan suuntaan.


Yksi Boschin innovaatioista on maailman pienin ja energiatehokkain anturiyksikkö BMI160, jonka pieneen 2,5 x 3,0 x 0,8 millimetrin koteloon on sijoitettu muun muassa kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi. Siinä, missä perinteiset anturit kuluttavat usein runsaasti virtaa, BMI160-anturin virrankulutus jää 950 mikroampeeriin. Tämä on alle puolet markkinoiden standardista ja mahdollistaa esimerkiksi sen, että älypuhelimen akku kestää kauemmin.

Anturin avulla älypuhelimiin voidaan tuoda myös erilaisia käyttäjän aktiivisuutta mittaavia sovelluksia. Puhelinten lisäksi BMI160-anturia voidaan hyödyntää muun muassa kaukosäätimissä, pelien ohjaimissa sekä äly- ja virtuaalilaseissa.

Bosch on MEMS-mikrosysteemiantureiden (Micro Electro Mechanical System) globaali markkinajohtaja. Yhtiö valmistaa kolme miljoonaa anturia päivittäin. Noin joka toisessa älypuhelimessa on Boschin anturiteknologiaa.VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaisohjelmat

Ilmaisohjelmat

Internetistä voi ladata runsaasti hyviä ilmaisohjelmia. KotiMikro on koonnut tarjonnan parhaimmiston kätevästi yhteen. Lataa ja kokeile vapaasti. Linkki ohjaa ohjelman kotisivulle.

Lue lisää

50 gigaa maksutta

50 gigaa maksutta

Saat KotiMikron tilaajana käyttöösi 50 gigatavun varmistustilan Keepit-verkkopalvelusta.

Lue lisää

Ilmainen virustorjuntaohjelmisto tietokoneelle tai puhelimeen

Ilmainen virustorjuntaohjelmisto tietokoneelle tai puhelimeen

Etsitkö hyvää virustorjutaohjelmaa tietokoneeseesi tai puhelimeesi? Me kokosimme parhaat ohjelmistot tarjolle tänne. Mukana on mm. virustorjunta älypuhelimelle, joka kannattaa ladata saman tien!

Lue lisää

Nyeste

Korjaa ongelmat verkon kautta

Tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helpoiten etäyhteyden kautta.

Lue lisää

Sisusta työpöydällä

Suunnittele sisustus ilmaisella ohjelmalla.

Lue lisää

Kattavat Ohjelmat ilmaiseksi!

Korvaa kokeilukappaleet kunnon ohjelmilla! Etsi sinäkin suosikkisi.

Lue lisää