Tässä

Apua arjen pyöritykseen

Sijaintitietoa hyödyntävä palvelu herättää aloittelevankin käyttäjän älypuhelimen henkiin ja tuo arjen pyöritykseen oivan apurin. Tässä.fi:stä löytyvät muun muassa kaupat, palvelut, museot, tapahtumat, paikallisuutiset sekä liikenne- ja säätiedot.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Tässä.fi on älykäs palveluhakemisto kännykässä. Maksuton palvelu tunnistaa käyttäjän sijainnin ja kertoo kännykän ruudulla mitä kaikkea lähellä sijaitsee ja tapahtuu.

Muutos perinteisestä kännykästä älypuhelimeen saattaa hämmentää ensikertalaista. Älypuhelimen tuoma lisäarvo on kuitenkin helppo hahmottaa, kun lataa siihen heti ensimmäiseksi ilmaisen Tässä.fi -hyötysovelluksen. Vuoden alussa päivänvalon nähnyttä mobiiliversiota on hiottu toimimaan luotettavan opaskoiran tavoin kuluttajan käsipuolessa, ja nyt sovellus on saatavissa kaikkiin yleisimpiin älypuhelimiin Suomessa. Sovellus on ladattu jo nyt yli 20 000 puhelimeen.

Tässä.fi:ssä käyttäjä on aina keskipisteenä ja sovellus osaa kertoa olennaiset tiedot lähellä olevista palveluista. Palvelun avulla löytää esimerkiksi lähimmät apteekit, Alkon myymälät aukioloaikoineen, Otto-automaatit ja ruokakaupat. Tarjolla oleva sisältö laajenee ja monipuolistuu jatkuvasti. Viimeisimpänä lisäyksenä palvelusta saa nyt myös tilannetietoa ja apua liikkumiseen.

”Visio todellisen ja virtuaalisen maailman yhdistymisestä älypuhelimen kautta on todellisuutta jo nyt. Tässä.fi kertoo reaaliaikaista tilannetietoa siitä, mitä käyttäjän ympärillä tapahtuu. Esimerkiksi lähimmän bussipysäkin aikataulun, liikenteen keli- ja ruuhkatilanteen, paikalliset uutiset ja sääennusteen saa näkyviin muutamalla painalluksella, samoin kuin tietoa lähellä sijaitsevista palveluista”, palvelun kehittäneen suomalaisen Adfore Technologies Oy:n toimitusjohtaja Markus Tallgren kertoo.

Sovelluksen reittiopas on täysin uudistettu, ja auto- sekä kävelyreitit löytyvät koko Suomen alueelta. Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Tampereella palvelussa on kaikki julkisen liikenteen pysäkit ja pysäkkikohtaiset aikataulut karttoineen. Lisäksi Tässä.fi:stä näkee kätevästi ja reaaliaikaisesti myös Liikenneviraston tuottamat ruuhkatiedot pääteiltä ja kelikameroiden kuvat.

Yrityksille toimipisteiden perustietojen ja aukioloaikojen ilmoittaminen Tässä.fi:hin on ilmaista, ja ajankohtaisia tarjouksia voi julkaista kiinteällä vuosihinnalla niin usein kun haluaa. Sisältöä voi päivittää verkkokäyttöliittymän kautta koska tahansa, ja muutokset näkyvät reaaliajassa.

”Uutuutena Facebookissa mukana olevat yritykset voivat kytkeä oman seinänsä viestit myös suoraan Tässä.fi -palveluun näkyville mainoksina. Lisäksi pikaviestin, vaikkapa oman erikoisdiilin tai happy hourin, voi lennossa lisätä palveluun ja ohjata siten sopivaa tarjousta etsiskelevän oikeaan osoitteeseen”, Markus Tallgren sanoo.

Tässä.fi -sovellus on ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta (Ovi Kauppa, Android Market tai App Store). Palvelua voi myös käyttää selaimella osoitteessa m.tassa.fi. Pienet yritykset voivat ilmoittaa ja hallita tietojaan omilla sivuillaan. Suurempien organisaatioiden ja ketjujen tiedot voidaan tuoda palveluun automaattisesti.

Tässä.fi perustuu VTT:llä kehitettyihin innovaatioihin. Palvelun tuottaa Adfore Technologies Oy.

Ehkä sinua kiinnostaa...