Google Cardboard

Virtuaalilasit saa myös edullisesti

Virtuaalilaseista hintavimmat maksavat lähes tuhat euroa, mutta virtuaalikokemuksiin voi hakea ennakkotuntumaa jo alle 10 euron laseilla.

maanantai 16. toukokuuta 2016

Samsungin puhelimen kanssa käytettävät Gear VR -virtuaalilasit maksavat noin 150 euroa ja tietokoneeseen kytkettävät HTC:n laadukkaat Vive-lasit kustantavat noin 990 euroa.

Keinotodellisuudesta saa kuitenkin jonkinlaisen kokemuksen ilman että lompakko kevenee tolkuttomasti. Googlen jo pari vuotta sitten esittelemät pahviset Google Cardboard -lasit voi koota itse, ja saatavana on myös Works with Google Cardboard -tunnuksella varustettuja laseja.

Halvat VR-lasit Cardboard-laseihin laitetaan puhelin ja laseja käytetään Google Play Kaupasta tai Apple Storesta ladattavien Cardboard-sovellusten kanssa.

Androidilla tai iPhonella pääsee ihan vakuuttavan näköiseen virtuaalimaailmaan. Ja mikä parasta, huokeimmat cardboard-lasit saa alle 10 eurolla.

Google listaa Cardboard-sivuillaan melko hintavia ulkomaisia kauppoja, mutta huokeita laseja löytyy esimerkiksi Suomessa toimivasta ruotsalaisesta Coolstuff-verkkokaupasta, joka myy Cardboard-laseja toimituskuluineen alle 9 eurolla.

> Lue lisää virtuaalitodellisuudesta

Ehkä sinua kiinnostaa...