Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pebble Time - Joka paikan älykello

Älykelloissa on paljon valinnanvaraa. Joukkorahoituksella syntynyt Pebble on pärjännyt yllättävän hyvin elektroniikkajättien joukossa kohtuullisen hintaisilla älykelloillaan, joita voi hyvin kutsua joka paikan älykelloiksi.

Kolmisen vuotta sitten ilmestynyt Pebble oli ensimmäisiä älypuhelimen kanssa toimivia älykelloja ja se on myynyt varsin hyvin myös Suomessa, vaikka se olikin melko vaatimaton muovikello.

Uusi Pebble Time ei ole myöskään juhlakelloksi suunniteltu, mutta metallikehyksellä ympyröity hieman kaareutuva kellotaulu on varsin tyylikäs. Muovihihnalla kello on urheilullisen oloinen, mutta hihna on hyvin helppo vaihtaa tarvittaessa tyylikkäämpään. Juhlavampaa mallia etsivällä on tarjolla metallinen Pebble Time Steel tai siro pyöreällä kellotaululla varustettu Pebble Time Round.

Pebble Timessa on värinäyttö, joka ei ole kuitenkaan älypuhelimista tuttu kirkas ja tarkka lcd-näyttö, vaan erittäin vähän virtaa kuluttava e-paper-näyttö. Siinä on vain 64-väriä ja tarkkuus on vaatimaton, minkä lisäksi näyttö on varsin pienikokoinen isojen kehysten takia. Mutta se on aina päällä ja kellonaika erottuu erinomaisesti myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

Näytössä on myös taustavalo, jonka saa tarvittaessa hetkeksi päälle. Virtapihin näytön ansiosta Pebble Timea ei tarvitse ladata päivittäin tai parin päivän välein monien muiden älykellojen tavoin, vaan virtaa riittää jopa seitsemäksi päiväksi.

Sulavasti toimiva puhelimen kumppani
Pebble Time tuntuu ranteessa perinteiseltä digitaalikellolta. Se muovisena varsin kevyt, ohut ja sopii hyvin myös pienempään käteen. Jotkin Android-kellot vaikuttavat jättiläisiltä Pebblen rinnalla. Kelloa ohjataan molemmilla puolilla olevilla painikkeilla, näyttö ei ole kosketusnäyttö, vaikka siinä onkin älykellosta tuttu gorillalasi päällä.

Käyttöliittymän oppii nopeasti. Pebble Timessa on yhtiön oma Timelineksi kutsuttu käyttöjärjestelmä, joka on hyvin yksinkertainen ja sulavasti toimiva.


Ylin painike vie menneisiin tapahtumiin, kuten sähköpostiviesteihin ja uutisiin, ja alin tuleviin tapahtumiin, kuten muistutuksiin, sääennusteeseen ja tuleviin tapaamisiin. Keskimmäisestä pääsee sovelluksiin, joita on tarjolla tuhansia, kuten myös erilaisia kellotauluja. Ne asennetaan älypuhelinsovelluksen kautta.

Suurin etu älykellosta on älypuhelimen kumppanina. Pebble Timella voidaan ohjata puhelimen musiikkisoitinta ja se näyttää puhelimeen tulevat ilmoitukset, kuten uudet viestit sekä esimerkiksi kuittauksen uusimmasta ostoksesta, jos käyttää Pivo-sovellusta. Puhelinta ei tarvitse kaivaa esiin, sillä kellolla voidaan vastata viestiin äänikomennolla, mikä toimii varsin hyvin.


Pebble Timen etuna on vedenpitävyys, kello kädessä voi huoletta käydä myös uimassa.

Mittaa askeleita ja unta
Pebble Time on melkoinen joka paikan kello, sillä sitä ei tarvitse ottaa pois ranteesta edes uidessa. Kello on täysin vedenpitävä ja se kestää myös sukeltamisen 30 metriin asti. Uimarille on tarjolla erilaisia sovelluksia uimalenkin mittaamiseen. Kävely- ja juoksulenkillä kellosta on iloa askelmittarin ansiosta ja yöllä se mittaa unen laadun.

Sykemittaria ja gps-sirua ei ole, mutta sellaisen saattaa saada jossakin vaiheena lisävarusteena, sillä kelloon on kehitteillä erilaisia älykkäitä rannekkeita. Sykemittarilla varustettu Pebble Time 2 on jo ennakkotilattavissa noin 230 euron hintaan ja toimitukset alkavat tammikuussa.

Pebble Time on mainio vaihtoehto ensimmäiseksi älykelloksi vaivattoman käytön takia. Hintaero Applen, Samsungin ja muiden elektroniikkajättien monipuolisempiin älykelloihin ei ole kuitenkaan enää kovin suuri.


Pebble Time
Älykello viikon akunkestolla
+ Pitkä akunkesto
+ Vedenpitävä
+ Laaja sovellusvalikoima
- Pieni näyttö
- Korkea hinta

Hinta: alkaen noin 170 euroa

Lisätietoja valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Joka paikan älykello

Joka paikan älykello

Pebble Time on täysin vedenpitävä ja kestää myös sukeltamisen 30 metriin asti.

Lue lisää

Mikä ihmeen virtuaalitodellisuus?

Mikä ihmeen virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitekniikka on tulossa kovaa vauhtia. Mutta mihin sitä oikein käytetään?

Lue lisää

Virtuaalisuus on monessa mukana

Virtuaalisuus on monessa mukana

Virtuaalitodellisuutta ei käytetä pelkästään viihteessä, vaan tekniikkaa sovelletaan niin lääketieteessä kuin rakentamisessakin.

Lue lisää

Nyeste

Joka paikan älykello

Pebble Time on täysin vedenpitävä ja kestää myös sukeltamisen 30 metriin asti.

Lue lisää

Ällistyttävät hologrammilasit

Microsoftin HoloLens-lasit lisäävät reaalimaailman päälle interaktiivisia hologrammeja.

Lue lisää