Microsoft Hololens

Microsoftin HoloLens-lasit esittävät lisättyä todellisuutta

Virtuaalitodellisuus: Microsoftin HoloLens-lasit lisäävät reaalimaailman päälle interaktiivisia hologrammeja. Toistaiseksi saatavilla on vasta lasien kehittäjäversiot.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Microsoftin HoloLens-laite on enemmän kuin pelkät virtuaalilasit

Microsoft on jo vuosia työstänyt HoloLens-laitetta, josta tiedetään toistaiseksi hyvin vähän. HoloLens-lasien kehittäjäversiot tulivat kuitenkin huhtikuussa saataville. 3 000 dollarin kehittäjäversio on nimensä mukaan suunnattu ohjelmistokehittäjille. Kuluttajaversiota saadaan vielä odotella. Lasit ovat esimerkiksi Verkkokauppa.comissa tilattavissa ennakkoon, mutta tarkempia hinta- tai muita tietoja ei vielä ole.

HoloLens-lasit eroavat melkoisesti nyt saatavilla olevista virtuaalilaseista. VR-lasien sijaan voinee puhua AR-laseista (augmented reality eli lisätty todellisuus). HoloLens-lasit nimittäin tuovat käyttäjän näkökenttään hologrammeja. Hologrammit istuvat tosimaailmaan niin, että niitä voi myös käyttää.

HoloLens on suunnattu erityisesti ammattikäyttöön esimerkiksi arkkitehdeille ja insinööreille mallinnuksen apuvälineiksi. Hologrammitekniikka löytää varmasti kuitenkin tiensä myös kuluttajaratkaisuihin.

Tämä HoloLens-laseista tiedetään HoloLensin tekniikka on yhdysrakenteista, joten erillistä tietokonetta ei tarvita. Yhteensopivuus: Windows 10 Suoritin: Inteli 32 bit Muisti: 2 Gt Tallennus: 64 Gt Tunnistimet: valosensori, 4 kameraa ympäristön havainnointiin, 1 syvyyskamera Kamera: 2 Mpx tallennukseen Yhteydet: Bluetooth, wlan Paino: 579 g Akkukesto: 2-3 t Kehittäjäversion hinta: 3 000 $ (n. 2 700 euroa)

Katso esittelyvideo

Ehkä sinua kiinnostaa...