Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Konica Minolta magicolor 3730 DN

Jos tarvitaan nopeaa väritulostinta, valinta on väistämättä lasertulostin. Testattu Konica Minoltan malli on monien lasereiden tavoin raskas ja isokokoinen.

Hinta:

445,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Laite voidaan yhdistää tietokoneeseen usb-johdolla. Toinen vaihtoehto on liittää se osaksi lähiverkkoa, jolloin se voidaan sijoittaa paikkaan, jossa melu ei häiritse.

Laitteen käyttöönotto on helppoa, sillä esimerkiksi värikasetit ovat jo paikallaan, ja niistä täytyy vain muistaa poistaa muoviliuska annosteluaukon päältä.

Paperiarkit laitetaan paperialustalle poikkeuksellisesti poikittain. Tulostin pystyy käsittelemään monenlaisia paperilaatuja ja -kokoja aina tavallisesta halvasta tulostuspaperista kartonkiarkkeihin. Alustalla on tilaa 250 normaaliarkille, paksumpaa paperia siihen mahtuu luonnollisesti vähemmän. Paperitilanteen osoitin tai merkkilaite olisi ollut hyvä olla olemassa, mutta sellaista ei ole.

Käsipelillä verkkoon
Laiteohjaimen asennus sujuu helposti usb-yhteyden välityksellä, mutta tulostimella oli vaikeuksia hakea ip-osoitetta lähiverkon kautta. Mukana tuleva työkaluohjelma ei suostunut asentumaan, ja lopuksi oli pakko lisätä ip-osoitteet ja muut tiedot käsin. Hallintapaneelista ei ollut puuhassa apua. Sen näytössä näkyy vain kaksi riviä tekstiä, eikä ole itsestään selvää, mihin paneelin painikkeita käytetään, vaikka niitä ei ole monta. Lisää valaistusta asiaan saa tulostamalla valikkonäkymän, mutta tämän hintaiselta tulostimelta odottaisi kyllä parempaa.

Kun tulostin on lopulta saatu asennettua, se toimii hyvin. Jo ensimmäinen sivu valmistuu nopeasti, ja no­peus­testin perusteella valmistajan lupaama 24 sivun minuuttivauhti pitää paikkansa. Mustavalkotulostuksessa nopeus oli itse asiassa hieman suurempi, mutta mutkikkaiden väritulosteiden tuottaminen vei hieman enemmän aikaa. Kaksipuoleinen tulostus sujuu myös kätevästi ja nopeasti: yhden puolen tulostus vei aina alle viisi sekuntia.

Väriaineen määrä näkyy hallintapaneelista. Laitteen mukana tulevat värikasetit ovat niukkoja ja riittävät 2 000 mustavalkosivun tai 1 000 värillisen sivun tulostamiseen. Vakiokasetilla tulostaa korkeintaan 3 000 sivua. Taloudellisinta tulostaminen on säästökasetilla, josta riittää väriä 5 000 normaaliin tulosteeseen.

Tekstitulosteet ovat teräviä. Grafiikka on hienoa ja valokuvatulosteet niin hyviä kuin värilaserilta voi odottaa. Kuvat olivat yksityiskohtaisia eikä niissä juuri esiintynyt rakeisuutta.

Fakta

• Tyyppi: Värilaser
• Paperialusta: 250 arkkia
• Paperilaatu: 60–210 g/m2
• Värikasetin riittävyys
enimmillään: 5 000 arkkia
• Sivua/min (mustavalko): 24,5
• Sivua/min (väri): 21,2
• Liitännät: Ethernet, usb
• Mitat: 52,0 x 41,9 x 33,3 cm

  • Hyvät väritulosteet

  • Kaksipuoleinen tulostus

  • Paperilaatujen runsaus

  • Heikko hallintapaneeli

  • Verkko-ongelmat

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Värilaserit vertailussa

VIPVIPVärilaserit vertailussa

Vertailussa alle 300 euron värilasertulostimet kotiin ja kotikonttoriin.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Testi: Värilasertulostimet

VIPVIPTesti: Värilasertulostimet

Värilasertulostimen saa jo alle 300 eurolla ja tulostusjälki on huippuluokkaa. Testasimme 8 värilaseria.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa mustavalkolaserit

VIPVIPVertailussa mustavalkolaserit

Otimme vertailuun kuusi kompaktia kotikonttorin työjuhtaa.

Lue lisää

Nyeste

Värilaserit vertailussa

Vertailussa alle 300 euron värilasertulostimet kotiin ja kotikonttoriin.

Lue lisää

Langattomat monitoimilaitteet

KotiMikron suurtestissä on kuusi langattomalla verkkoliitännällä varustettua monitoimilaitetta.

Lue lisää

Vertailussa mustavalkolaserit

Otimme vertailuun kuusi kompaktia kotikonttorin työjuhtaa.

Lue lisää